ULBS: Cadrele didactice implicate în scandalul cărților „penale” nu au încălcat codul etic

Comisia de etică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a analizat situația celor cinci cadre didactice care au dat recomandări pentru deținuții-scriitori și a constatat că nu au încălcat codul de etică și deontologie și nici legea, dar le pune în vedere cadrelor didactice să mențină „un standard ridicat” în privința lucrărilor propuse spre publicare.

Aceasta este concluzia dată publicității astăzi, printr-un comunicat de presă.

Teodor BOANTĂ | purtător de cuvânt ULBS:
În urma analizei fiecărei situații în parte, prin recomandările elaborate de cele cinci cadre didactice din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, s-a constatat faptul că nu au fost încălcate prevederile Codului de etică și deontologie profesională și a Legii nr. 1/2011.
În urma declarațiilor verbale și a punctelor de vedere exprimate în fața Comisiei de Etică a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a reieșit faptul că cele cinci cadre universitare ale ULBS și-au dat doar acorduri pentru scrierea cărților, alegerea tematicii și pentru accesul la biblioteca penitenciarului. Nu s-a întocmit nici un referat care să ateste caracterul științific al lucrărilor respective.
Comisia de Etică din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu are competența de a propune modificări ale Codului de etică și deontologie profesională, ori de câte ori constată anumite împrejurări și situații ce determină acest demers.
Comisia de Etică din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu își propune, având în vedere situația dată, să desfășoare activități de aducere la cunoștința cadrelor didactice, recomandarea de a menține la un standard ridicat criterile lucrărilor propuse spre publicare.

Reamintim că, săptămâna trecută, comisia de etică a ULBS a amânat luarea unei decizii în privința cadrelor didactice care s-au implicat în scrierea unor lucrări științifice de către persoane aflate în detenție, din cauza faptului că nu au putut fi audiați toți cei implicați.


Citește mai mult:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*