Un constructor sibian a câștigat licitația pentru noul aeroport din Brașov

Procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia celor nouă obiective din cadrul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav s-a încheiat cu succes, licitaţia fiind adjudecată de compania sibiană Construcții SA.

Contractul în valoare de aproape 28,6 milioane de lei, fără TVA, va fi semnat la începutul anului viitor, după încheierea perioadei de contestații, de 10 zile.

”După semnarea contractului, firma câştigătoare va avea la dispoziţie trei luni pentru activităţile de proiectare şi opt luni pentru execuţia lucrărilor de construcţie a celor nouă obiective. Este vorba despre clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces terminal – DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare, împrejurimile şi porţile, reţelele interioare în aeroport şi platforma antisuflu. Şi pentru terminal există interes şi acest lucru mă bucură. Pentru terminal suntem într-o procedură de clarificare. Există trei cereri de clarificare care se referă la studiul geo-tehnic, fişele forajelor efectuate în cadrul studiului geo-tehnic şi planul de amplasament al forajelor. Sper să se clarifice şi acestea în cel mai scurt timp”, a explicat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Brașov.

Veştea a afirmat că în data de 20 decembrie a transmis Guvernului, în atenţia prim-ministrului Viorica Dăncilă, o solicitare de alocare bugetară în 2019 pentru construirea aeroportului. În document se regăsesc paşii făcuţi până acum în cadrul acestui proiect, sumele cheltuite exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, în perioada 2006-2018 pentru acest obiectiv, totalizând echivalentul a 32,6 milioane de euro, precum şi etapele investiţionale care mai trebuie realizate pentru finalizarea şi certificarea aeroportului.

Jumătatea anului 2020 rămâne termenul de finalizare a aeroportului, ”doar să nu apară situaţii neprevăzute”, a precizat sursa citată.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat