Un copil salvat, două șanse la fericire!

Adopția este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care o persoană sau un cuplu le poate face, este de părere Veronica Iani, autoarea cărții „Tudor, o poveste despre adopție”.

„Acesta este un copil salvat și noi la fel, nu am ținut cont de prejudecăți. O să îi spunem copilului că e adoptat când o să fie mai mare, acum are doar un an și două luni, așa e corect față de el”, ne-au mărturisit doi tineri părinți adoptivi care au făcut acest pas pentru consolidarea familiei lor.

„Iubirea se naște din inimă”, conchide Veronica Iani, autoarea cărții „Tudor, o poveste despre adopție”, lansată ieri la Sibiu. Autoarea de cărți pentru copii cu desene ilustrate pe înțelesul lor spune că pasiunea ei pentru scris a început acum doi ani, când, după ce a petrecut mai mult timp cu câțiva copii de la un centru de plasament, a înțeles ce însemnă bucuria de a oferi unui suflet singur căldura și dragostea unui cămin. „La început eram cam sceptică, dar am observat că și în România oamenii sunt deschiși și chiar interesați de subiecte mai delicate. Seria «Fiecare viață este un dar» este inspirată din trăiri proprii și nu numai, pentru a veni în ajutorul părințiilor adoptivi“, a menționat Iani.

Alianța „România fără orfani” susține astfel de cazuri. Un nou proiect urmează să fie pus în practică, o vacanță terapeutică, sub formă de tabără pentru familiile adoptive, cu activități diverse, care să implice atât copiii, cât și părinții acestora, începând cu 31 iulie și până în 4 august 2018, la Pănicel – Râșnov.

„Ioana. O poveste despre sindrom Down” și „Bebe. O poveste din burtică” sunt celelalte două cărți din seria „Fiecare viață este un dar” pe care autoarea Veronica Iani le aduce în atenția familiilor aflate în cauză, oferind un sprijin moral acestora.


Georgiana CHIȚIA, Paul VELȚAN

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*