Un nou set de bilete puse în vânzare pentru FITS 2018

Spectatorii pot achiziționa bilete pentru încă 12 reprezentații programate în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediție desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României – Centenar, care are loc în perioada 8 – 17 iunie.

Printre noile evenimente – spectacole de teatru și muzică – organizatorii se bucură să anunțe spectacolul realizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, după un text de Tsuruya Namboku al IV-lea, în regia lui Siviu Purcărete. „Povestea prințesei deocheate” este un eveniment teatral de excepție, care pornește de la tehnica teatrală de patrimoniu a Japoniei – kabuki. Trei reprezentații ale acestei producții au fost programate în cadrul FITS, în 9, 10 și 14 iunie, de la orele 22:00, la Fabrica de Cultură UniCredit (Sala Eugenio Barba), iar în luna mai, ca o surpriză pentru cei mai nerăbdători dintre spectatori, s-au programat două reprezentații, în zilele de 30 și 31, de la orele 19:00, în același spațiu.

„Povestea prințesei deocheate” / foto: Alexandru Condurache

Isabelle Huppert, distinsă la această ediție de festival cu o stea pe Aleea Celebrităților, vine pentru prima oară la Sibiu și va susține spectacolul-lectură „Amantul” la Sala Thalia, duminică, 17 iunie. De la publicare, în 1984, romanul lui Marguerite Duras s-a vândut în mii de exemplare, fiind apreciat de public și câștigând un premiu Goncourt. „Amantul” e un roman fermecător, ce capturează experiența unei vieți întregi într-o formă simplă și emoționantă. În cazul autoarei, viața și scriitura se învârt una în jurul celeilalte, ambele bântuite de tinerețea sa, petrecută în Indochina.

Isabelle Huppert / foto: Carole Bellaiche

Teatrul Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Republica Moldova aduce în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu o dramatizare cu totul specială a textului lui Mihail Bulgakov, „Maestrul și Margarita”. Sandu Grecu rezolvă regizoral problema excentricității enunțând (scenografic și lingvistic) „edificarea” Turnului Babel, acceptând, astfel, dialogul în diferite limbi: ebraică, germană, rusă, spaniolă, italiană sau română.

„Maestrul și Margarita” / foto: Teatrul Satiricus „Ion Luca Caragiale”

Aproximativ 8.000 de bilete au fost achiziționate pentru FITS 2018 până în acest moment, iar peste 25 de reprezentații din cele care au fost puse în vânzare în primul set sunt sold out, printre care: „Nunta” (13 iunie), „Copacul” (14, 15, 16 iunie), „Atsumori” (14 și 15 iunie), „Micul Eyolf” (16 iunie și 17 iunie) și „Ravel-Bolero: Cântecul dansului” (15 și ambele reprezentații din 16 iunie), „Al dumneavoastră, Gogol” (14 și 15 iunie), „Stage Dogs” (17 iunie), „Faust” (a6 și 17 iunie) sau „Aller – Retour” (9 iunie).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*