Un nou termen în procesul primarului Astrid Fodor

Tribunalul Sibiu a stabilit, ieri, un nou termen, pe 28 august, în procesul primarului municipiului, Astrid Fodor, care cere anularea ordinului prefectului judeţului, Adela Muntean, care a suspendat-o din funcţie în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„A fost înaintat dosarul completului C5 corp contencios şi s-a stabilit termen de judecată pe 28 august, ora 10,00, Sala C”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului din Sibiu, Cornelia Prundaru, pentru Agerpres.

Aceasta a adăugat că Tribunalul din Sibiu a admis, luni, cererea de abţinere a judecătoarei care a decis, în luna iulie, că Astrid Fodor se poate întoarce în funcţia de primar al municipiului, după ce fusese suspendată de prefect.

Prefectul Adela Muntean și primarul Astrid Fodor / foto: Mihai Colibaba

Municipiul Sibiu este condus, începând din 19 iulie, ca urmare a deciziei Tribunalului din Sibiu, de Astrid Fodor, primarul ales. Primarul a fost suspendat de pe 3 până pe 19 iulie de către prefectul Adela Muntean. Decizia instanţei din 19 iulie nu este definitivă şi a fost atacată de Prefectura din Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate a decis, în 2015, că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat că, la momentul acela, avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca, în calitate de ales local, să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016.

ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis, în luna mai a acestui an, decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.

Astrid Fodor a fost suspendată pe 3 iulie din funcţie de către prefectul Adela Muntean, în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*