Un sibian a încasat peste 100.000 euro, indemnizație pentru creșterea copilului. Fiscul încă verifică dacă veniturile declarate de acesta sunt legale

Un om de afaceri din municipiul Sibiu a încasat, ieri, cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România – echivalentul în lei a 35.000 de euro -pentru trei luni, a confirmat Ioan Boţa, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale.

„Plata s-a efectuat conform legii”, a declarat Boţa, pentru Agerpres. Cei de la Prestaţii Sociale au aşteptat trei luni de zile un răspuns de la ANAF, în care să se spună dacă veniturile declarate de acest tată sunt legale. Deocamdată, Fiscul nu a finalizat verificarea firmelor acestui bărbat, beneficiar al celei mai mari indemnizaţii de creştere a copilului de la noi din ţară. Totuși, fericitul tată a primit miercuri suma aferentă alocaţiei pe cele trei luni, pe viitor urmând să primească lunar cei 35.000 de euro. Banii pentru cele trei luni au fost păstraţi într-un cont la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. Dacă Fiscul va dovedi că veniturile acestui sibian nu sunt cele declarate în dosarul depus la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, atunci cuantumul acestei indemnizaţii va fi modificat.

semnatura

Un studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii arată că un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC (indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului), adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro. Cele mai mari cuantumuri ale indemnizaţiei au fost înregistrate în judeţul Sibiu şi în municipiul Bucureşti, sectorul 1, de 159.084 lei, respectiv 94.168 lei, în urma veniturilor realizate ca membru asociat sau persoană autorizată să desfăşoare o activitate independentă. Pe următoarele locuri se situează un beneficiar din Constanţa, cu 74.693 lei, şi unul din Bucureşti, sectorul 5, cu 56.132 lei, ambii realizând venituri pe bază de contract de muncă/raport de serviciu. Media cuantumului ICC, la nivel naţional, a fost de 1.404 lei. Cea mai mică valoare medie s-a înregistrat la Suceava – 1.182 lei, iar cea mai mare în Bucureşti, în sectorul 1, unde cuantumul a fost de 2.445 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*