Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu este pregătită pentru noul an universitar 2017/2018

Rectorul ULBS, prof. dr. ing. Ioan Bondrea, afirmă că pe durata vacanței s-au făcut investiții importante în îmbunătățirea condițiilor din căminele studențești, dar și în spații de învățământ ale facultăților.

„Căminele studențești sunt pregătite. Au fost schimbate saltelele din camere, iar unde a fost necesar s-au adus mașini de spălat și frigidere. Totul pentru a-i mulțumi pe cei care vin să se cazeze. De asemenea, a fost renovate la timp spațiile facultăților, însă încă mai este nevoie de spații pentru cercetare și cadrele didactice“, afirmă Bondrea.

Tarife neschimbate

Prețurile de cazare în cămine au rămas la fel ca și anul trecut. Acestea variază în funcție de condițiile oferite, de la 160 de lei și până la 820 de lei. Bondrea a mai anunțat că ULBS va prelua în acest an universitar al doilea cămin de la Liceul de Construcții, urmând să fie disponibile încă 200 de locuri de cazare pentru studenți.

15.000 de studenți

Pentru acest an, ULBS pune la dispoziție în jur de 3.300 de locuri de cazare pentru studenți, în condițiile în care universitatea are peste 15.000 de studenți. Dintre aceștia, peste 5.000 au intrat în acest an în urma concursurilor de admitere, la cursurile de zi/IDD/licență/master, cu 200 de studenți mai mult decât în 2016. Astfel, vor începe facultatea 157 de studenți la Teologie, 610 la Drept, 1196 la Inginerie, 381 la Litere și Arte, 300 la Medicină, 396 la Științe, 248 la ȘAIAPM, iar restul la Științe Economice și Socio-Umane.

Anul universitar începe la Sala Transilvania

Deschiderea noului an universitar pentru ULBS va avea loc luni, 2 octombrie, la ora 12, la Sala Transilvania. Tradițional, în ultimii cinci ani, deschiderea anului universitar s-a desfășurat în Piața Mare a orașului, însă, în acest an, conducerea ULBS este nevoită să marcheze acest eveniment la Sala Transilvania, din cauză că în central orașului are loc festivalul Cibinfest.

Totodată, luni, începând cu ora 09.00, în incinta Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, va avea loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2017 – 2018. La manifestare vor participa, în calitate de invitaţi, personalităţi din conducerea Ministerului Apărării Naţionale, autorităţi publice locale, comandanţi ai structurilor sistemului naţional de apărare, foşti rectori ai instituţiei, reprezentanţi ai cultelor, părinţi, rude şi prieteni ai studenţilor academiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*