Universitățile – factor de dezvoltare pentru comunitățile locale

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu a organizat, astăzi, la Centrul Academic, de pe strada Banatului, atelierul “Internaționalizarea Învățământului Superior și Contribuția Universității în Dezvoltarea Locală și Regională. Ghid de bune practici”.

La întâlnire au luat parte cadre universitare de la nu mai puțin 20 de universități din lume, printre care: Royal University of Phnom Penh – Cambodgia, State University of Applied Sciences din Raciborz – Polonia, University of Paderborn – Germania, Pedagogische Hochschule Ludwigsburg – Germania, University of Airlangga – Indonezia, Varna University of Economics – Bulgaria, Ateneo de Manila University – Filipine, Kragujevac University – Serbia sau MISR University for Science and Technology – Egipt.

Discuțiile s-au axat pe patru componente importante: domeniul sănătății, economie, schimburi culturale și relații internaționale.

Concluziile întâlnirii de astăzi vor fi incluse într-un ghid de bune practici. Reuniunea a avut ca scop organizarea unui atelier de lucru pentru schimburi de bune practici în procesul de internaţionalizare a învățământului superior. Workshop-ul a abordat, de asemenea, şi tematica poziţiei instituţiilor de învăţământ superior în societatea şi comunitatea locală, întrucât universităţile şi mediul academic nu trebuie să se izoleze de restul comunităţii, ci să aibă un rol activ în dezvoltarea comunităţii, implicându-se în îmbunătăţirea acesteia prin iniţierea şi sprijinirea unor demersuri menite să ajute la dezvoltarea economică, socială şi culturală a comunităţii locale, potrivit organizatorilor.

Workshop-ul „Internaționalizarea Învățământului Superior și Contribuția Universității în Dezvoltarea Locală și Regională“ este parte integrantă a celei de-a patra ediții a evenimentului „Sibiu Capitală Universitară Europeană“, organizat de Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat