USR propune implementarea bugetării participative la Cisnădie, Șelimbăr și Tălmaciu

USR continuă propunerile de implementare a proiectului de bugetare participativă și la nivelul administrațiilor din Cisnădie, Șelimbăr și Tălmaciu.

„Noi ca societate avem nevoie de o schimbare acum și de implicarea directă a cetățenilor inclusiv în guvernarea locală. Bugetarea parrticipativă este o soluție importantă în această direcție și o dovadă că funcționează acest proiect este rezultatul pe care l-a avut în Sibiu, propus de mine și colegii din USR Sibiu, implementat ulterior de Primăria Sibiu, care are deja două proiecte finalizate: «Jocuri educative Playform» și «Treceri de pietoni iluminate inteligent», proiecte propuse de colegi din USR. Candidatura mea la președinția României este garanția că vom duce țara noastră în direcția dezvoltării”, precizează Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la președinția României, președinte USR și deputat de Sibiu.

Mai mult decât consultare cetățenească, bugetul participativ presupune și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% alocat din bugetul de investiții al localității. Bani din bugetul local pot fi cheltuiți pentru proiecte propuse și alese de locuitori. Cetățenii pot trimite propuneri de proiecte prin intermediul bugetului participativ și pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul local pentru anul 2020. Astfel, cetățenii care locuiesc și muncesc în cele trei UAT-uri se pot implica direct în deciziile administrației publice locale, alegând proiecte care le pot îmbunătăți viața în comunitate.

Proiectul a fost depus de cele trei filiale și președinții acestora, Rodica Velțan, președinte USR Cisnădie, Daniel Vidrighin, președinte USR Șelimbăr, și Ovidiu Tiution, președinte USR Tălmaciu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*