USR salută decizia Primăriei Sibiu de a implementa bugetul participativ

În contextul propunerii de implementare a proiectului bugetului participativ „Tu decizi pentru Sibiu” inițiată de filiala USR Sibiu și biroul parlamentar al deputatului Dan Barna, reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat că acest proiect era și în atenția municipalității.

Dan Barna

USR Sibiu consideră că este o veste bună pentru cetățenii Sibiului că și orașul nostru va intra în rândul municipalităților care implementează mecanismul bugetului participativ. Sunt alocați 154.000 lei din bugetul Sibiului pe 2018 pentru crearea unei platforme de bugetare participativă. Astfel, colaborarea dintre administrația locală și locuitori capătă o nouă dimensiune pentru dezvoltarea orașului, prin finanțarea proiectelor cetățenești de interes local.

„Este o veste excelentă și mă bucură decizia Primăriei Sibiu de a implementa bugetul participativ. Acesta este unul dintre instrumentele moderne de implicare reală a cetățenilor în dezvoltarea orașului. Faptul că inițiativa USR Sibiu vine pe un proces deja demarat la nivelul Primăriei ne dă încredere că spiritul de inițiativă civică al sibienilor va beneficia de o resursă consistentă pentru dezvoltare”, a declarat Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu.

Prin intermediul bugetului participativ, se promovează participarea locuitorilor din Sibiu la gestionarea unui procent din banii orașului, obținuți din impozite și taxe, și se urmărește transparentizarea modalității de luare a deciziilor de dezvoltare locală.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat