Utilajele pentru deszăpezire, pregătite să intervină

În contextul precipitațiilor sub formă de ninsoare, Comandamentul de Iarnă constituit la nivelul Primăriei Sibiu s-a asigurat că firmele contractate pentru prestarea serviciilor de deszăpezire sunt pregătite să intervină.

masini-deszapezire-300x200Un utilaj dotat cu plug și încărcat cu sare și clorură de magneziu este deja în drum spre stațiunea Păltiniș unde va degaja zăpada depusă. De asemenea, s-a împrăștiat sare și clorură de magneziu în câteva puncte pe viaducturi și poduri pentru a evita deraparea.

Utilajele sunt pregătite să intervină pe străzile din Sibiu, în ordinea priorităților, în funcție de volumul căderilor de precipitații sub formă de ninsoare. În depozitele firmelor contractate există stocuri inițiale de materiale antiderapante, iar pe marginea drumurilor în pantă se amplasează cutii cu nisip.

Primăria Sibiu a semnat în luna decembrie 2014 un contract pentru asigurarea serviciilor de salubritate și deszăpezire valabil pentru o perioadă de trei ani. Valoarea acestuia se ridică la 13.856.205 lei, fără TVA, fiind încheiat cu asocierea SC Schuster & Co Ecologic SRL / SC Getesib SRL.

Contractul prevede acționarea pe străzile din municipiul Sibiu în vederea deszăpezirii, în ordinea priorităților stabilite. Inițial se intervine pe străzile principale, colectoare a unui volum mare de trafic, pe drumurile în pantă și rampă, pe poduri și viaducturi, iar apoi se intervine pe străzile secundare. În zona centrală se intervine și cu utilaje de mici dimensiuni: sărărițe cu plug, o basculă cu plug și o sărăriță, dar și celelalte utilaje pot intra pe străzile mai largi ale centrului istoric.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*