Vacanță forțată! Șeful IȘJ Sibiu: Să arătăm că ne pasă de fiecare viață

Cursurile în învățământul preuniversitar vor fi suspendate începând de mâine, 11 martie, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației.

Nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța copiilor, afirmă inspectorul școlar general Alexandru Dumbravă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, adresat cadrelor didactice, părinților și elevilor și pe care îl semnează în calitate de „părinte, dascăl, inspector școlar general și cetățean român”.

„Uneori, în viața noastră, vin momente în care trebuie să luăm decizii care ne pot afecta programul de lucru, modul de viață sau activitățile pe care le așteptam cu drag, de atât de mult timp. Totuși, în fața pericolelor care ne pândesc, astfel de măsuri se impun și, fiecare dintre noi, este rugat să înțeleagă și să își aducă tot sprijinul său în evitarea răspândirii unuia dintre cei mai periculoși și agresivi viruși din ultimii ani.
Nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța copiilor noștri, nici un efort nu este prea mic pentru a salva fiecare viață. Cu adevărat, Cel ce salvează o viață salvează lumea întreagă, iar noi – dascăli, părinți, elevi, autorități centrale și locale – suntem chemați acum să arătăm că ne pasă de fiecare viață, că facem tot ce ne stă în putință pentru a lupta cu succes cu acest virus.
Este mai ușor și mai cu folos să prevenim, decât să tratăm. Rămânem calmi, iar unde ne putem ajuta ca și vecini, rude, prieteni, haideți să o facem. Ne protejăm copiii și arătăm că, ori de câte ori este nevoie, suntem un popor de excepție care poate trece cu brio peste orice situație.
Inspectoratul Școlar Județean Sibiu vă este aproape în fiecare clipă, suntem în fiecare zi la datorie și încercăm să vă fim mereu sprijinul de care aveți nevoie. Obiectivul nostru este unul singur: toți copiii să fie în siguranță și să nu fie expuși nicio clipă riscului de contaminare cu COVID19.
Așa să ne ajute Dumnezeu”, a spus șeful învățământului sibian.

Ordinul de la București obligă cadrele didactice să se afle, totuși, în școli, chiar dacă elevii vor lipsi.

Iar materia urmează să fie recuperată, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Până la vacanța de vară, materia poate fi recuperată fie prin comasarea materiei rămase nepredate, fie prin transformarea în ore de predare a unor ore aflate la dispoziția profesorului din cele 25% dedicate remedierii, consolidării și pregătirii pentru performanță, a precizat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

„Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.  Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice. Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă”, arată un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea cu o săptămână a perioadei de înscriere în învățământul primar, precum și a perioadei de evaluare psihosomatică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*