Vacanță în siguranță

Cu o medie zilnică de 178 de polițiști, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu s-au dispus măsuri suplimentare pentru ca sibienii să se bucure în liniște și siguranță în minivacanța de 1 Mai.

Polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice, dar și cei ai structurii de intervenție specială vor desfășura activități specifice de menținere a ordinii și liniștii publice în zonele aglomerate, comerciale și turistice pentru combaterea și prevenirea faptelor cu caracter antisocial.

Pentru a nu deveni victima infracțiunilor de furt, polițiștii sibieni vă recomandă să vă supravegheați bunurile, să nu lăsați la vedere, în autoturisme, diverse lucruri care pot atrage atenția hoților, să încuiați autovehiculul, indiferent de cât de puțin lipsiți, și să îl parcați în locuri special amenajate, bine luminate și circulate.

În drum spre destinația de vacanță, dar și la întoarcere, conducătorilor auto li se recomandă să circule cu viteză adaptată condițiilor de trafic, îndeosebi când circulă în coloană, să mărească distanța între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire și să se asigure foarte bine înainte de efectuarea manevrei de schimbare a direcției de deplasare. „Pe conducătorii auto începători îi sfătuim să evite conducerea pe timp de noapte sau pe distanțe foarte mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere”, adaugă Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*