Valoarea Astra Film Junior, recunoscuta la Gala Societăţii Civile

Singurul program de educatie vizuala prin film documentar din Romania adresat copiilor si adolescentilor, Astra Film Junior din Sibiu, a fost premiat la Gala Societatii Civile, la sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare.
Festivitatea de acordare a premiilor Galei Societatii Civile 2012, editia a X-a, a avut loc luni seara (28 mai), la Opera Nationala din Bucuresti. Astra Film Junior a obtinut locul II. Competitia a fost stransa: 24 de proiecte nationale au concurat la sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare, spre deosebire de alte sectiuni unde au participat intre 7 si 18 proiecte.
„In ziua de astazi, copiii si tinerii, in general, sunt confruntati cu imagini din cele mai diverse (desene animate, emisiuni de televiziune, filme, jocuri video), fara a avea neaparat mijloacele de a le intelege si de a le privi critic. Prin urmare, ei cad cel mai usor prada capcanelor mediatice, devenind ceea ce se urmareste cu metode tot mai ascunse: consumatori fideli ai unor produse, sau chiar dependenti de jocuri, de calculator, de televizor. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Astra Film a initiat, in octombrie 2009, Astra Film Junior”, arata organizatorii, intr-un comunicat de presa.
Anul acesta, Astra Film Junior a fost solicitat si in alte orase din tara. Astfel ca, in cadrul programului national „Saptamana Altfel”, Astra Film Junior a fost calator prin Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Deva, avand ca parteneri toate institutele franceze din tara.  Pana in prezent, Astra Film Junior a atras la cele trei editii din Sibiu si in turneu aprox. 25.000 de elevi.
Astra Film Junior 2012 se va desfasura la Sibiu in perioada 15-18 octombrie si va avea noi dimensiuni educative fata de editia precedenta. „Pregatim un program complex pentru cei mici. Daca, pana acum, ei erau initiati in universul cinematografic si descopereau noi culturi si civilizatii, in toamna acestui an vor avea parte si de educatie ecologica prin filmul documentar. Participantii vor dobandi notiuni primare privind interactiunea oamenilor cu mediul si despre cum apar si cum pot fi rezolvate problemele legate de apa la nivel global.  Din pacate, Astra Film Junior nu beneficiaza de sprijin financiar din partea comisiei de cultura a Consiliului Local Sibiu”, marturiseste Dumitru Budrala, directorul Astra Film.
In palmaresul Astra Film Sibiu se mai afla doua premii ale Galei Societatii Civile pentru Cel mai bun proiect cultural, obtinute de Astra Film Festival in 2002 si 2007.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*