Vandali pe Via Transilvanica

O bornă de pe Via Transilvanica, amplasată între Mediaș și Richiș, a fost serios avariată de vandali. Piatra de andezit, cu o greutate de 230 kg, a fost repusă pe poziție de un grup de drumeți inimoși.

Borna 047

Zilele trecute, mai mulți drumeți au dat peste borna 047 din județul Sibiu, amplasată între Richiș și Sibiu, în stare de degradare și doborâtă la pământ. „Barbarii“ au depus serioase eforturi să o găurească, să distrugă munca a sute de oameni, a mii de români care au donat bani, au depus eforturi majore în acțiuni de voluntariat pentru un proiect „de țară“, cu ambasadori precum Andreea Esca, Amalia Enache, Pavel Bartoș, Marcel Iureş, Principele Nicolae, Tibi Ușeriu și mulți alți români de excepție.

Cu mândrie

Drumeții au reușit să repună borna la locul ei. „Despre borna SB047, între Richiș și Mediaș: Uneori oameni transformă un moment de frustrare („cine naiba se ocupă cu așa ceva…?”) în 100 de motive de satisfacție. Noi suntem foarte mândri de oamenii care ni se alătură. Pentru că ne oferă asemenea momente fără să le cerem. Cu siguranță acea borna are nevoie de mai mult pentru a rămâne în picioare pe viitor, dar momentul este despre ei – oamenii care călătoresc.“, au traasmis drumeții, pe rețelele de socializare.

Via Transilvanica

Proiectul „Via Transilvanica”, derulat de Asociaţia Tăşuleasa Social, marchează un drum turistic şi pelerinaj de 1.000 km care porneşte de la Drobeta-Turnu Severin (unde a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol), străbate Transilvania şi se încheie la Putna în Bucovina (unde se odihneşte Ștefan cel Mare).

Scopul proiectului este de a pune în valoare bogăţiile cultural-istorice şi naturale ale României, cu impact deosebit asupra comunităţilor locale şi cu ecou internaţional. Fiind un traseu public de lungă distanţă, este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură şi sport, care vor putea să îl străbată călare, la pas ori cu bicicleta. Via Transilvanica străbate zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică şi naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*