Vântul schimbării

 

Primarul oraşului Sălişte, Horaţiu Răcuciu, ar putea fi viitorul preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Sibiu.

Ruptura care se prefigurează în Partidul Democrat Liberal ca rezultat al trasării taberelor Blaga-Udrea va avea efecte şi la Sibiu

 

Deşi, în acest moment, nu se vorbeşte oficial despre schimbarea conducerii organizaţiei judeţene, care a susţinut-o pe Udrea pentru şefia partidului, în campania internă, surse bine informate afirmă că nu suntem departe de alegerile judeţene. Actualul lider al PDL Sibiu, senatorul Ion Ariton, a anunţat răspicat că nu va mai candida. Deputatul Raluca Turcan se află în echipa câştigătoare, dar susţine că nu este interesată de şefia filialei Sibiu. În aceste condiţii, democrat-liberalii şi-au îndreptat privirea către Horaţiu Răcuciu, mai ales că acesta a reuşit performanţa de a câştiga Primăria Sălişte din mâinile liberalului Teodor Banciu, anul trecut, când USL a zdrobit PDL.

 

 

 

 

 

 

„La momentul potrivit“

Răcuciu, în vârstă de 34 de ani, nu neagă posibilitatea de a prelua funcţia ocupată în acest moment de Ion Ariton. În opinia sa, viitorul lider trebuie să se bucure de încrederea membrilor. „Deocamdată sunt doar discuţii. Dacă vor fi alegeri la Sibiu, voi lua o decizie la momentul potrivit. Cred că viitorul preşedinte al PDL Sibiu trebuie să aibă calităţile unui preşedinte de partid. Cel care îşi asumă şi este ales de colegii săi îndeplineşte condiţiile de a ocupa această funcţie“, a precizat primarul din Sălişte, contactat de Mesagerul de Sibiu.

Funcţii înalte

Horaţiu Răcuciu este licenţiat în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept Româno-Germană din Sibiu, are un master în dreptul afacerilor la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu“ din Sibiu şi o diplomă de expert în management public eliberată de aceeaşi instituţie. În CV-ul său, se caracterizează drept „comunicativ, jovial, deschis, principial, capabil de a mă impune prin exemplul personal“. A lucrat în Primăria Sălişte şi Prefectura Sibiu, din 2009 a fost director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, apoi prefect al judeţului Sibiu până anul trecut.

Raluca TURCAN | deputat PDL Sibiu

„Se va face un calendar clar de alegeri în organizații și dorința este ca și Sibiul să aibă capacitatea maximă de oferire a soluțiilor pentru alegători și de voce puternică de opoziție.“

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat