Vara barocă e în toi la Sibiu

 

 

De la muzică şi dans, până la amenajări ale grădinii sau arta tatuajului, de la prezentări de modă şi până la concursuri pe motor, luna iunie se anunţă una foarte animată pentru Sibiu.

 

 

„Fascinaţia grădinilor: de la Sibiul epocii baroc la Palatul Brukenthal de astăzi” se desfăşoară în perioada 6 iunie -15 iulie la Muzeul Naţional Brukenthal, unde curtea interioară va fi amenajată cu flori şi decoraţiuni speciale. Vizitatorii se vor putea bucura de o ambianţă deosebită într-un mediu floral.

 

Tezaur instrumental

„Orgile Sibiului” este un proiect inedit ce va avea loc în 16 iunie şi invită la un tur de vizitare a unui patrimoniu baroc unic în bisericile din Sibiu. Bisericile evanghelice, catolice şi reformate din Sibiu găzduiesc 13 orgi de valoare inestimabilă, inclusiv cea mai mare şi cea mai mică orgă din Transilvania.

 

Zilele Muzicale Româno-Americane

 

În perioada 18-29 iunie va avea loc cea de a IX-a ediţie a acestei serii de concerte speciale cu participare internaţională. În diferite locaţii vor fi prezentate lucrări muzicale din repertoriul clasic (muzică barocă, valsuri, uverturi), dar şi muzică de film, rock simfonic, pop, muzică de divertisment din creaţia compozitorilor români şi străini.

 

Tatuaje și rock

 

Transilvania Tatoo Expo se va desfăşura în perioada 22-24 iunie. Artişti consacraţi din întreaga lume vin an de an  să promoveze tatuajul ca artă. Tema ediţiei din acest an este „Update by Rock”, evenimentul oferind publicului spectator o serie de activităţi conexe concursurilor de tatuaje, care vor aduce în actualitate trecutul baroc al oraşului. De asemenea, vor fi prezentate filme documentare, informaţii şi spectacole despre stilul Maori, una dintre cele mai vechi tehnici de realizare a unui tatuaj.

 

Final cu muzică

În 29 şi 30 iunie va avea loc un eveniment dedicate muzicii corale: „Barocul Muzical – o prezenţă vie în contemporaneitate”. Concertele vor avea loc în Biserica Romano-Catolică, în sala de expoziţii a Primăriei, în Muzeul Astra şi în Biserica Evanghelică din Cisnădie.

„Supramarionete muzicale” este un proiect realizat de Asociaţia Sibiu 1191 cu sprijinul Teatrului de Balet Sibiu şi se va desfăşura în perioada 30 iunie – 26 iulie. Piaţa Mare va fi animată de muzică barocă, dans, decoruri şi costume uriaşe.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat