Vârstnic de la un cămin din municipiul Sibiu, confirmat cu noul COVID-19

Un bătrân de la un cămin din municipiul Sibiu a fost confirmat cu COVID-19, iar restul vârstnicilor din centrul de îngrijire care au intrat în contat cu acesta au fost testaţi şi au primit rezultat negativ, a precizat azi pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore.

„În cazul persoanei vârstnice confirmate cu Covid care locuieşte în cămin: după comunicarea rezultatului pozitiv, toţi beneficiarii din cămin au fost testaţi. Patru persoane care au venit în contact cu persoana infectată au fost izolate preventiv, pentru siguranţă. (…) Între timp au sosit si rezultatele testelor efectuate la vârstinci. Sunt toate negative”, a precizat Mirela Gligore.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Asistenţă Socială a luat măsuri de protecţie a vârstnicilor din cămin din municipiul Sibiu.

„Direcţia de Asistenţă Socială a luat măsuri de protecţie a vârstnicilor din cămin din municipiul Sibiu, încă de la începutul stării de urgenţă. Vizitele aparţinătorilor au fost suspendate. Zilnic, vârstnicilor le-a fost măsurată temperatura corporală. Angajaţii Căminului poartă mască şi mănuşi şi au avut şi au la dispoziţie substanţe dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. De asemenea, personalul Căminului a fost testat frecvent şi izolat între ture într-o unitate de cazare pusă la dispoziţie de Primăria Sibiu, pentru a evita riscul contractării virusului şi transmiterea acestuia la beneficiarii din Cămin”, a explicat Mirela Gligore.

De la începutul pandemiei şi până în prezent a mai fost înregistrat un singur caz de COVID-19 la un cămin din municipiul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*