Vechi şi nou

 

 

Unul dintre marii compozitorii ai lumii, J. S. Bach, un instrument de colecţie cu valoare de patrimoniu, violoncelul Maucotel-Fournier, şi o partitură care impune o virtuozitate artistică deosebită – Integrala suitelor pentru violoncel solo. Toate acestea, într-un spectacol cu proiecţii multimedia găzduit de Sala Thalia.

 

Răzvan Suma aduce la Sibiu cu un spectacol cu totul inedit. „Vă place Bach?” înseamnă o adevărată provocare lansată melomanilor din zece oraşe ale României. Virtuosul va intepreta Integrala suitelor pentru violoncel solo la un instrument Maucotel-Fournier, realizat la Paris în 1849. La Sala Thalia, spectacolul ajunge marţi, 30 octombrie, începând cu ora 19. Biletele pentru cele două reprezentaţii se pot achiziţiona de la sediul Filarmonicii, zilnic între orele 12.00 şi 16.00.

A doua ediţie

 

În martie 2012, violoncelistul Răzvan Suma a susţinut primul său turneu naţional solo, îndeplinindu-şi astfel un vis stabilit încă din timpul anilor de studiu. Sub genericul „Vă place Bach?”, a prezentat unui număr de peste 5.000 de spectatori din opt oraşe din România o premieră în domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach. După succesul de care s-a bucurat turneul, organizatorii – prin Asociaţia Culturală „Analia Selis” – au lansat cea de-a doua ediţie a turneului, care între 2 octombrie şi 7 noiembrie poposeşte în Sibiu, Iaşi, Botoşani, Hunedoara, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Craiova şi Bucureşti.

 

Program atractiv

Partitura lui Bach este transpusă într-o „poveste” vizuală prin proiecţiile multimedia realizate de Vadim Staver. Portofoliul artistului multimedia include o bogată activitate de montaj, editare şi mixaj sunet, producţie pentru filme artistice, documentare, emisiuni şi  seriale TV ş.a. A lucrat la un număr important de pelicule pentru realizarea mai multor etape din zona de post producţie, alături de regizori români sau străini ca Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Urşianu, Xavier Palad şi David Moreau.

 

 

Artist de renume

 

Răzvan Suma a susţinut peste 500 de recitaluri și concerte în întreaga lume. A realizat, din 2006 până în prezent, şase turnee în formulă de trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Cu Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Suma este prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc. În 2009, a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti, dezvoltă o intensă activitate pedagogică şi este invitat sa predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia Sonoro.

 

 

14

lei este preţul unui bilet

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat