Vicepreședintele CEDO va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Sibiu

Judecătoarea Angelika Nussberger, vicepreședinte al Curții Europene a Drepturilor Omului, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Ceremonia va avea loc vineri, 18 ianuarie, de la ora 11, în sala Senatului Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Angelika Nussberger

În vârstă de 55 de ani, Angelika Nussberger a urmat cursurile Facultății de Drept din München, este doctor în drept al Universității din Würzburg  din 1993 și are o solidă carieră academică în domeniul dreptului internațional și drepturilor omului: research fellow la Max-Planck-Institute for Foreign and International Social Law, München, 1993-2001, visiting researcher la Harvard University, 1994-1995. Este profesor titular la Universitatea din Köln, a fost director al Institutului pentru Dreptul Est-European din cadrul aceleiași instituții și prorector al Universității din Köln. De asemenea, Nussberger are o prestigioasă carieră în domeniul drepturilor omului și democrației prin drept: a fost membru al comitetului de experți privind aplicarea convențiilor și recomandărilor Organizației Internaționale a Muncii (2004-2010) și membru supleant al Comisiei de la Veneția (2006-2010). Din 2011, este judecător numit din partea Germaniei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, vicepreședinte și apoi președinte de secție între 2012 și 2017, iar din 1 februarie 2017 ocupă funcția de vicepreședinte al CEDO.

Ea mai deține un doctorat onorific la Universitatea de Stat din Tbilisi (2010) și în 2015 a obținut premiul Schader, o distincție germană acordată anual în domeniul științelor sociale.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat