Viceprimarul Alexandru Dumbravă lansează „Agenda educațională”

Agenda Educațională este o primă inițiativă a grupului PNL din Consiliul Local Sibiu și își propune sprijinirea elevilor, stimularea dezvoltării deprinderii de a lucra în echipe de proiect, stimularea activităților din domeniul educației, a anunțat astăzi viceprimarul Alexandru Dumbravă.

Noua inițiativă completează Agenda culturală, Agenda sportivă și Agenda comunității prin care municipalitatea finanțează deja de mulți ani proiecte locale. În opinia lui Dumbravă, fost inspector școlar general al județului Sibiu, Consiliul Local trebuie să încurajeze inițiativele din domeniul educației. „România educată poate începe aici, la Sibiu”, consideră acesta.

„După cum am încercat încă de anul trecut, când spuneam că o Agendă Educațională ar fi o completare firească a agendelor deja existente la nivelul Consiliului Local Sibiu (Culturală, Sportivă și Comunitară), am făcut demersurile necesare ca acest lucru să devină realitate. Agenda Educațională este o primă inițiativă a grupului PNL din Consiliul Local Sibiu care vizează domeniul educației, un domeniu în care sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și nevoilor sibienilor. Agenda Educațională are ca și scop sprijinirea elevilor, stimularea dezvoltării deprinderii de a lucra în echipe de proiect, stimularea activităților din domeniul educației. Agenda Educațională va avea un Ghid, (ca și celelalte agende), cu principii și proceduri, și va fi, evident, bugetată.
Școala reprezintă o forță vitală la nivelul unei comunități, având capacitatea de a declanșa și implementa o serie de schimbări cu impact direct asupra calității vieții. Consiliul Local Sibiu trebuie să încurajeze inițiativele din domeniul educației. În același timp, trebuie să susțină crearea de echipe de dezvoltare a proiectelor, la nivelul fiecărei unități de învățământ, recunoscând impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra creării unei culturi organizaționale sau asupra sentimentului de apartenență locală.
Asumarea și promovarea responsabilității duce la dezvoltarea eficientă și echilibrată a unităților de învățământ și a comunității locale. Prin deschiderea unor noi canale de comunicare între administraţia publică şi societatea civilă, viziunea administraţiei poate fi mai bine corelată cu nevoile societăţii, fapt care conduce la creşterea gradului de satisfacţie şi, implicit, la îmbunătăţirea calităţii vieţii.
Pas cu pas, România educată poate începe aici, la Sibiu!”, a scris Alexandru Dumbravă pe pagina sa de socializare.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*