Victorie cu Oradea. CSU Sibiu continuă pe primul loc

BC CSU Sibiu continuă pe primul loc în clasamentul Ligii Naționale și rămâne neînvinsă pe teren propriu după o nouă victorie în Sala Transilvania, în partida de sâmbătă seară cu CSM CSU Oradea, scor 93-92.

foto: Dragoș Dumitru

Baschetbaliștii sibieni au reușit din nouă să umple la refuz Sala Transilvania. Deși au avut un început de meci modest și s-au văzut conduși de oaspeți în primul sfert, scor 12-27, în sfertul al doilea sibienii au reușit să mai reducă din diferență. Chiar și așa, la pauză intrau la vestiare cu un deficit de 10 puncte (35-45). După pauză, au revenit pe parchet mult mai motivați și, împinși de la spate de suporterii care i-au susținut frenetic din tribune, galben-albaștrii reușeau să câștige sferturile 3 și 4. Finalul a fost unul de infarct, iar în final, BC CSU Sibiu s-a impus la diferență de doar un punct.

”O victorie infernal de greu obținută, în condițiile în care am întâlnit o echipă care acum trei zile a jucat prelungiri, o echipă teoretic obosită. Noi am arătat ceva mai obosiți decât ei. Jucătorii și chiar și eu ne-am relaxat puțin când am văzut că Zeno nu este în formula de joc și asta ne-a costat extrem de mult. În plus, la început, la faza de unu la unu, deja Pratt s-a accidentat și a trebuit să îl scot, după care, cu improvizații, nu am reușit să facem prea multe. Abia după 15 minute am reușit să intrăm și noi în joc. Ne-am apropiat la 10 puncte și știam, la pauză, că nu este nimic pierdut. Băieții s-au adunat bine în vestiar și îi felicit că nu renunță și că întotdeauna vor juca cu suflet și până la ultimul strop de energie aici la Sibiu. Bogdan Popescu avea și el ceva probleme înaintea meciului, dar a reușit să intre, să schimbe destul de mult soarta meciului. A fost un mare plus pentru că mi-a dat posibilitatea să joc cu trei guarzi mai rapizi și din momentul acela am reușit să facem mult mai ușor atacul, să marcăm mai ușor puncte și ne-a dat foarte mult «oxigen». În plus, punctele venite de la el au contat extrem de mult în economia jocului”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

Cel mai bun marcator al BC CSU Sibiu a fost Tyler Laser cu 32 de puncte, urmat de Lawrence Kinnard 17p, Bogdan Popescu 12p, Christopher Cooper 10p, Monyea Pratt 9p, Marcel Davis 7p și Jordan Williams 6p .

În următoarea etapă, BC CSU Sibiu  joacă în deplasare, miercuri, 25 aprilie, la BC SCM Timișoara, de la orele 19.30, iar la finalul săptămânii viitoare primește vizita celor de la U- Banca Transilvania Cluj, sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 17.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*