Victorie pentru „studenții” sibieni, în partida cu campioana României

CSU Sibiu a spulberat toate așteptările dinaintea partidei cu U-Banca Transilvania Cluj și a terminat meciul cu o victorie prețioasă, scor 84-83 (21 – 17, 17 – 21, 19 – 21, 27 – 24).

Partida s-a jucat cu sala plină, tichetele de acces pentru această partidă fiind complet epuizate.

Fără căpitanul echipei, Radu Paliciuc – accidentat, Kevin Capers – indisponibil pentru o lună perioadă de timp, dar și cu Pratt suspendat și cu un jucător mai puțin, după plecarea lui Riley, victoria împotriva campioanei era aproape de neconceput. Și totuși, victoria a venit, chiar dacă puțini ar fi crezut. Dincolo de criza care a zguduit echipa locală în etapa trecută, după incidentul de la Timișoara, echipa a rămas unită, iar aseară a luptat fiecare secundă regulamentară. Toți membrii echipei au îmbrăcat tricouri de încălzire înscripționate cu mesajele ”My play is Fair Play!” și “BC CSU Sibiu – 46 de ani de performanță, spirit de echipă și fairplay!”, tricouri care au fost oferite suporterilor înainte de fluierul de start al partidei. Într-o atmosferă de vis, BC CSU Sibiu a fost, pe tabelă, mereu aproape de campioană, iar în final și-a atribuit victoria la 1 punct.

”A fost un meci de mare determinare, pentru echipa noastră, un meci în care băieții au vrut să arate că fața lor nu este cea care au arătat-o la Timișoara, că au venit aici să joace baschet, în primul rând pentru că le place sportul acesta, în al doilea rând ca să își susțină familiile, și pentru a fi cât se poate de profesioniști. Acea ieșire, care s-a produs, din păcate, la Timișoara nu ne caracterizează și astăzi am arătat asta. Mulțumesc suporterilor care au avut în continuare încredere în noi și nu ne-au părăsit și cred că astăzi victoria a fost absolut totală a lor. Am reușit să învingem, până acum, locurile întâi, doi și trei din campionat, deși avem un început de sezon extrem de greu, practic jucăm cu toate echipele din top 6, din sezonul trecut, și mă bucur că am reușit. În formula aceasta se poate un meci, poate două, dar cu siguranță nu poți să duci astfel un campionat, așa că va trebui să ne repliem repede și să reușim să găsim cât mai repede cea mai bună soluție pentru a-l înlocui și pe Riley”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Tyler Laser 30p, Lawrence Kinnard 22p, Chris Cooper 17p, Mirel Dragoste 6p, Marcel Davis 4p, Wilhelm Brosser 3p, Andrei Ene 2p.

După acest meci, BC CSU Sibiu joacă la Pitești, vineri, 3 noiembrie, de la orele 18.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*