VIDEO Filmare din dronă pe autostrada A1 Sibiu – Pitești

Lotul A1 Sibiu – Pitești între Sibiu și Boița, deși scurt, nu e lipsit de poduri și viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime și 30-40 înălțime.

Asociația Pro Infrastructura anunță că joi a făcut prima sa filmare aeriană cu secțiunea 1 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești: https://youtu.be/WuhXZWpsjU8.
Aproape 613 milioane de lei fără TVA este valoarea contractului pentru cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița, cu termene de proiectare 12 luni și execuție de 3 ani, lucrările debutând în martie 2020.
„Deși este scurt, acest prim lot nu este lipsit de poduri și viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime și 30-40 înălțime”, scriu cei de la Asociație.
Potrivit acesteia, chiar dacă șantierul a pornit cu dreptul, constructorul (Porr) fiind bine mobilizat, există în continuare probleme birocratice nesoluționate, cum ar fi porțiunile de pădure care trebuie scoase din circuitul forestier de statul român.
Asociația cere ministerelor și agențiilor implicate să urgenteze această procedură.
„Restul de patru segmente ale Autostrăzii Sibiu-Pitești? Sectoarele cele mai dificile dintre Boița, Cornetu și Tigveni sunt în aer, cu studiile geotehnice sumare din anul 2008 necompletate în mod profesionist nici până în prezent. Tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș, este în licitație din 09.03.2019, fără un câștigător desemnat, deși Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a promis că îl va anunța luna trecută. Ultimul sector, Curtea de Argeș-Pitești, a fost contractat cu italienii de la Astaldi în 11.05.2020, fiind în etapa de proiectare. Solicităm CNAIR să urgenteze pregătirea temeinică a secțiunilor 2 și 3 fără de care blocajele în execuție sunt garantate, să dea câștigătorul licitației pe 4 și să facă rapid exproprierile necesare startului lucrărilor pe 5”, adaugă sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*