Viitorii boboci de la Medicină nu au de unde să-și cumpere cărțile de teste

Cu doar o lună înaintea admiterii, tinerii care vor să dea examen la Facultatea de Medicină din Sibiu nu au de unde să-și procure cărțile de teste de unde vor fi elaborate subiectele.
Pe site-ul facultății a fost publicat un anunț potrivit căruia cărţile de teste de biologie şi chimie pentru admitere pot fi procurate la prețul de 16,50 lei bucata, de la librăria ULBS de pe Bulevardul Victoriei nr. 10. Totuși, odată ajuns în fața clădirii din vecinătatea Rectoratului, constați că librăria este închisă. Pe ușă stă lipit un anunț sec: „CONCEDIU PÂNĂ PE 15-06-2015”. Biblioteca Universitară nu are nici ea mult-râvnitele broșuri, iar același răspuns îl primești și de la ultimul și poate cel mai potrivit loc unde ar trebui să se găsească testele pentru admitere: secretariatul Facultății de Medicină. De altfel, secretarele de acolo nici nu știau că librăria este închisă. Tot ce ne-au putut spune cu siguranță este că doar de pe Victoriei pot fi cumpărate aceste cărți, așa că eventualii doritori trebuie să mai aibă răbdare până luni.

concediu libraria ULBS

Mesagerul de Sibiu a solicitat purtătorului de cuvânt al ULBS să precizeze de ce și în ce perioadă este închisă librăria Universității, dar și de unde pot fi procurate cărţile de teste de biologie şi chimie pentru admiterea la Medicină. Încă așteptăm un răspuns oficial și îl vom publica de îndată ce ne va fi pus la dispoziție.
În regulamentul admiterii, publicat pe site-ul Facultății de Medicină „Victor Papilian” din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, scrie negru pe alb că procedura de stabilire a subiectelor pentru proba scrisă (tip grilă) implică, în primul rând, ca subiectele de examen cuprinse în volumele de teste tipărite să fie introduse în calculator, constituind banca de date, care cuprinde întreaga materie din tematica de concurs.
La sesiunea de admitere din luna iulie, Facultatea de Medicină din Sibiu pune la dispoziție 120 de locuri la programul de studiu Medicină, 30 la Medicină dentară și 60 la Farmacie, pentru care candidații vor trebui să susțină un examen scris cu tematică de chimie și, după caz, biologie.

totem medicina

Candidații se vor putea înscrie în perioada 13-18 iulie, pe 21 iulie vor susține examenul, rezultatele se afișează pe 23 iulie, apoi locurile trebuie confirmate pe 24, 27, 28 sau 29 iulie, urmând ca în 31 iulie să fie afișate rezultatele finale. Cea de-a doua sesiune de admitere va fi organizată în prima jumătate a lunii septembrie.


ACTUALIZARE 15.06.2015: Departamentul de Comunicare și Marketing al ULBS a răspuns solicitării noastre în această dimineață, menționând că Librăria Universității are un singur angajat, care s-a aflat în concediu de odihnă vineri, 12 iunie, aceasta fiind singura zi în care librăria nu a funcționat. „Pentru examenul de admitere la Facultatea de Medicină, sesiunea vară/toamnă 2015, au fost scoase la vânzare 800 de teste de chimie și biologie, iar până în data de 11 iunie au fost vândute 760 de bucăți. În săptămâna 8-12 iunie au fost vândute 6 teste (4 bucăți în data de 9 iunie și 2 bucăți în data de 11 iunie). De regulă, absolvenții de liceu care doresc să se pregătească pentru admiterea la Facultatea de Medicină își procură materialele de studiu cu câteva luni înaintea admiterii, dovadă și faptul că majoritatea testelor au fost deja vândute. În privința locului de vânzare a acestor materiale, librăria ULBS este singura locație dintr-un motiv ce ține de legislație: emiterea bonului fiscal. Toate materialele care se vând sunt înregistrate într-o gestiune a librăriei, iar bonul fiscal nu ar putea fi eliberat nici la Biblioteca ULBS și nici la secretariatul Facultății de Medicină”, a precizat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității sibiene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*