Vise, speranțe și creații originale într-un weekend plin de dans și pasiune

Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL va sărbători ȋn acest sfȃrșit de săptămână cea de-a XIV/XXVI-a ediție. Acest eveniment este un mod de combatere a lumii virtuale din viețile tinerilor, dar și o oportunitate de promovare a celor mai recente dansuri originale ale peste 300 de studenți romȃni, dar și de peste hotare, veniți din cincisprezece centre universitare.

Nici opinia apreciativă a personalităților din lumea dansului nu lipsește. Marcela Țimiraș, regizor artistic și coregraf la Teatrul de Revistă „Majestic” invită publicul ȋn acest weekend pentru a se bucura de momentele de dans din cadrul Sibiu Dans Festival 2017, momente care ”ȋși bazează resursele de atractivitate pe evoluțiile coregrafice ȋmpletite cu o muzică atent selectată. Spectacolele tinerilor ilustrează plurivalențele studenților români și străini, decorurile surprind prin inventivitate, demonstrȃnd că efectele spectaculoase și impactul asupra publicului se obțin cu materiale puține și simple, dar cu mult talent”.

Ediția din acest an debutează vineri, 30 iunie 2017, dată ȋn care Casa de Cultură a Studenților Sibiu vă așteaptă la Cercul Militar din Sibiu, la ora 1900,  pentru a participa la momente unice, cu o gamă largă de abordări coregrafice pe ritmuri de dans contemporan (care include baletul modern, teatru-dans, dans cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (după curente musicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance). Criteriile de jurizare se bazează pe originalitate, compoziţie coregrafică, valoare interpretativă și impresie artistică.

”Everything is not lost”, un spectacol purtȃnd marca regizorului Petra Antonia Binder, are premiera tot ȋn cadrul Festivalului, sȃmbătă, 1 iulie 2017, fiind pus ȋn scenă de cȃștigătorii trofeului ediției anterioare: Compania de Dans ”One Dream”. După cum ne-am obișnuit, acest spectacol va fi urmat de premierea cȃștigătorilor, moment așteptat cu nerăbdare de toată lumea.

Intrarea este liberă.

Sibiu Dans Festival 2017 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Județean Sibiu, prin Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi ȋn Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe facebook.com/CasaStudentilorSibiu.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*