Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a primit vineri, 25 ianuarie, vizita reprezentanților grupului Wittenstein din Germania.

 

Facultatea de Inginerie a ULBS a fost gazda delegației germane, alcătuite din Thomas Bayer- General Management Wittenstein Germania, Frank Michel- Director Research & Strategic Development Wittenstein Germania, dr. ing. Felix Sebastian Szabo- Director Producție sucursala Wittenstein Șura Mică și prof. univ. dr. ing. Detlef Zuhlke- Universitatea din Kaiserslautern.

 

În urma relațiilor de colaborare dintre Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea din Kaiserslautern, care datează din anul 2007, aproximativ 10 studenți ai Facultății de Inginerie au desfășurat stagii de practică în Centrul de Cercetare în domeniul Inteligenței Artificiale condus de prof. Zuhlke.

Vizita reprezentanților Wittenstein la ULBS vine ca un rezultat direct al activității științifice remarcabile a studenților sibieni în Germania, în concordanță cu filozofia grupului de a dezvolta strânse relații cu mediul academic.

Delegația a vizitat laboratoarele Facultății de Inginerie, membrii acesteia arătându-se impresionați de dotările și echipamentele de care beneficiază viitorii ingineri sibieni.

Ca partener al programului de cercetare coordonat de prof. Detlef Zuhlke la Universitatea din Kaiserslautern, reprezentanții grupului Wittenstein s-au întâlnit cu conducerea Facultății de Inginerie în vederea încheierii unui parteneriat prin care studenții doctoranzi să poată efectua stagii de practică în Germania.

 

 

Departamentul de Comunicaţii şi Marketing

Specialist Relații Publice,

Daliana Drăguțescu

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.