Voinţa, între pretenţii şi compromis

 


Invitat în emisiunea „Raluca şi Răzvan“ de la sfârşitul săptămânii trecute, edilul-şef a fost întrebat de investiţiile pentru Municipal, în contextul în care preşedintele clubului, Ioan Hămbăşan, anunţase o posibilă mutare a echipei la Mediaş, în lipsa îmbunătăţirilor la stadionul-gazdă. „Este hotărârea clubului, poate pleca oriunde doreşte. Noi avem aceste posibilităţi pe care le-am pus la dispoziţie. Dacă nu este suficient, există o viaţă economică efervescentă în Sibiu, nu are decât să apeleze la privaţi să-i sprijine. Noi suntem perfect de acord că stadionul trebuie să fie pus la punct, ori în percepţia mea stadionul funcţionează impecabil. Singura chestiune care nu este rezolvată şi am început deja procedura de achiziţie este la porţile de intrare, care trebuie să respecte un anumit tipic. Pe gazon se poate juca foarte bine, tribuna este pusă la punct. Noi nu putem să construim o mega-arenă pentru echipa care poate rămâne sau nu în prima divizie. Dacă Voinţa dovedeşte că este o echipă stabilă şi puternică în prima divizie. putem vorbi şi despre investiţii mai mari, dar până atunci trebuie să mai lovească un pic mingea“, le-a transmis Iohannis celor de la Voinţa.

Licenţă condiţionată

 

„Voinţa Sibiu a evoluat cu derogare specială atât în turul campionatului cât şi în retur, având în vedere faptul că Stadionul Municipal nu răspunde întru totul cerinţelor minime impuse echipelor din Liga 1 de către forurile competente. Acest fapt nu va mai fi posibil în ediţia viitoare a Ligii 1“, se arată într-un comunicat remis de Liga Suporterilor Sibieni. De asemenea, suporterii afirmă că stadionul nu poate fi licenţiat fără două amenajări minimale: refacerea gazonului şi instalarea unei nocturne. „Acestea sunt investiţiile minim necesare asupra unui stadion care nu aparţine Voinţei Sibiu, ci întregii comunităţi. Înţelegem şi suntem de acord că investiţia în stadion trebuie condiţionată şi de rezultatele echipei care evolueză pe acesta dar, în acest sens, dorim să aducem în vederea opiniei publice condiţiile precare caracteristice tuturor bazelor sportive din oraş. Posibila exilare la Mediaş a echipei Voinţa nu este o dorinţă a nimănui din anturajul echipei, ci o consecinţă impusă de dosarul de licenţiere a FRF, care nu poate omologa Stadionul Municipal în actuala stare“, avertizează aceştia.

Încurajări de la Al Pacino

Susţinătorii echipei locale nu doresc să ia în calcul mutarea Voinţei la Mediaş, mai ales că la fiecare meci al echipei favorite au participat în medie peste 5.500 de fani, ceea ce plasează echipa pe locul 6 într-un top al audienţelor pe stadioane, în actualul sezon. Cu doar 29 de puncte acumulate la cinci etape distanţă de finalul campionatului, “alb-verzii” se află în zona “fierbinte” a clasamentului. Pentru a-i încuraja să stoarcă ultimul strop de performanţă, directorul etnic Sandu Tăbârcă a postat pe canalul oficial de YouTube un montaj video pe celebrul discurs motivaţional al lui Al Pacino din pelicula “Any Given Sunday”.

 

Klaus IOHANNIS | primar Sibiu

„Municipiul Sibiu atât cât a putut a făcut, ba chiar am făcut mai mult decât s-au aşteptat foarte mulţi sibieni. În ceea ce priveşte investiţiile, şi la acestea suntem dispuşi, dar în nici un caz toate deodată şi în nici un caz cele mai scumpe investiţii.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*