Medicul Ilie Vonica, al treilea clasat din topul milionarilor sibieni, şi-a vândut cele nouă clinici de dializă firmei germane Diaverum. Tranzacţia a fost estimată la peste 20 de milioane de euro.

La nivel mondial, Diaverum deţine 240 de clini de dializă, în care lucrează 6.500 de angajaţi

La nivel mondial, Diaverum deţine 240 de clini de dializă, în care lucrează 6.500 de angajaţi

 

Operatorul german de servicii de dializă Diaverum a preluat oficial, în această săptămână, cele nouă clinici deţinute de către familia Vonica în Bucureşti, Sibiu, Mediaş, Bistriţa, Roman, Târgu Jiu, Odoheiu Secuiesc şi Miercurea Sibiului. Aceasta este prima tranzacţie a grupului Polisano, ce cuprinde în prezent o firmă de distribuţie, o reţea de farmacii şi una de clinici generaliste, centre de fertilizare in vitro, o fabrică de medicamente, dar şi un spital privat. Rulajul anual al întregii afaceri fondate de Vonica se ridică la peste 300 de milioane de euro.

Intrare pe piaţa naţională

 

Nici conducerea grupului Polisano şi nici compania germană nu au dorit să facă publică valoarea tranzacţiei, însă aceasta a fost estimată de către jurnaliştii Ziarului Financiar la peste 20 de milioane de euro. Aceasta, în condiţiile în care în cele nouă clinici se tratează aproximativ 850 de români, iar costul pentru un pacient este estimat la 25.000 de euro. Potrivit conducerii Diaverum, preluarea clinicilor omului de afaceri sibian a însemnat „biletul de intrare” pe piaţa din România. Mans Olsson, senior vice president business development al Diaverum, a precizat că toate clinicile vor opera de acum înainte sub brandul Diaverum, format în prezent din 240 de clinici care operează în întreaga lume. În poziţia de director general pentru România a fost aleasă Camelia Cucu, care a mai ocupat în trecut o funcţie similară în cadrul Nefromed Dialysis Centre, parte a grupului Euromedic, ce activează şi în Sibiu. „România joacă un rol important în viziunea noastră de a deveni prima alegere în ceea ce priveşte serviciile de dializă. Vom realiza acest lucru prin axarea în principal pe excelenţă operaţională combinată cu o abordare holistică a preocupării pentru pacienţii noştri. Noii noştri colegi şi pacienţi din România vor beneficia foarte mult de acest lucru”, a declarat Dag Andersson, preşedintele şi directorul executiv al Diaverum.

 

Lider european

 

Diaverum, cu sediul în Munchen, este unul dintre principalii furnizori mondiali de servicii de dializă şi cel mai mare furnizor independent de servicii din Europa. Experienţa sa în servicii de dializă datează de 20 de ani. Aproximativ 20.000 de pacienţi din 17 ţări din Europa, America Latină, Orientul Mijlociu şi Australia sunt îngrijiţi de 6.500 de angajaţi.

 

Mans Olsson | senior VP Diaverum

 

„Ne uităm la piaţa din România de mai mult timp şi am decis să ne implicăm activ în discuţiile cu Polisano, în condiţiile în care operaţiunile sunt suficient de mari pentru a le considera un bilet de intrare.”

FOTO: La nivel mondial, Diaverum deţine 240 de clini de dializă, în care lucrează 6.500 de angajaţi

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*