Votaţi sibienii!

Peste 15000 de elevi din întreaga țară, printre care și sibieni, au luat parte la proiectul educațional ECOlimpiada elevilor, derulat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. După ce și-au înscris lucrările în concurs, elevii speră acum să câștige premiile puse în joc.

Elevii din școlile sibiene, alături de colegii lor din 161 de școli din întreaga țară au luat parte la proiectul educațional ECOlimpiada elevilor, derulat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, și care s-a desfășurat în primul semestru al anului școlar 2012-2013.

În total, 15.600 de elevi din 23 de județe ale țării s-au implicat în proiect. Ei pot fi încurajați pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro, până în 10 februarie. Elevii din cele 161 de școli înscrise în concurs au realizat compuneri în care au dezvoltat creativ ideile desprinse din auxiliarul curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele!”, pe care l-au studiat alături de învățătorii lor. Din fiecare clasă participantă, învățătorii au ales cea mai potrivită compunere, conform regulamentului, care să participe în concurs, competiția desfășurându-se acum între 600 de elevi din toată țara.

 

 

Desemnarea câștigătorilor și premiile

 

Etapa de votare este importantă în calculul final al punctajului, reprezentând 15 la sută din nota finală și, de aceea, copiii au mare nevoie de susținerea comunității. În afară de punctele obținute prin vot, școlile vor primi și punctaje oferite de reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, precum și de reprezentanți ai Eco-Rom Ambalaje. La final, compunerile câștigătoare vor fi premiate cu aparatură multimedia, respectiv tabletă PC, cameră foto digitală, MP4 Player. De asemenea, clasa și învățătorul de unde provine elevul câștigător vor fi premiați.

 

Educație sănătoasă

 

ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfășurat la nivel național, care integrează două componente. Prima componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor și stimularea interesului lor față de procesul de colectare selectivă, ca mijloc de prezervare a mediului. Cea de-a doua componentă a proiectului constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învățare prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național. De asemenea Eco-Rom Ambalaje, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale a realizat și un manual de reciclare, gândit ca material ajutător atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Acesta este însoțit de un ghid de predare pentru cadrele didactice, propunând o serie de sarcini tematice foarte practice. Manualul este disponibil atât în limba română, cât și în limba maghiară, într-un format modern și prietenos, prezentând noțiuni și situații actuale, pe înțelesul elevilor de clasele a III-a și a IV-a.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*