„Vrăjitorii“ cu rachetă! Începe cea mai tare ediție de până acum a turneului Sibiu Open

După ce, în urmă cu doi ani, a fost împiedicat de o accidentare la mână să participe la turneul de la Sibiu, olandezul Robin Haase este cel mai bine clasat jucător care a participat vreodată la Sibiu pe terenurile de zgură ale clubului Pamira.

Home favourite Robin Haase reaches the Topshelf Open quarter-finals for the first time in seven appearances on Wednesday in ‘s-Hertogenbosch as he upsets seventh seed Fernando Verdasco 7-6(4), 6-3.

Robin Haase

Marius Vecerdea, directorul turneului, a declarat, ieri, în conferința de presă prilejuită de prezentarea ediției din acest an, că Robin Haase și-a cumpărat biletul de avion și vine sigur la Sibiu. Actualmente pe locul 62, olandezul a început slab anul 2016, cu eliminări rapide la turnee Masters precum Indian Wells, Monte-Carlo sau Madrid. La Roland Garros a fost eliminat în primul tur, iar la Wimbledon în al doilea. Au urmat însă două finale, la ATP Gstaad, unde a pierdut în fața lui Feliciano Lopez, și la Hague Open, unde l-a învins pe Adam Pavlasek.

Săptămâna tenisului la Sibiu

Gerald Melzer ocupă, în acest moment, locul 88 în clasamentul ATP. Austriacul a ajuns până în turul III la Wimbledon și a fost eliminat de pe tabloul principal de Aljaz Bedene la Roland Garros. Alături de cei doi, pe lista de 22 de jucători acceptați direct pe tabloul principal al turneului de la Sibiu se mai regăsesc Marco Cecchinato, finalist în 2014 la Sibiu Open, Tristan Lamasine, Milijan Zekic sau Pedja Krstin, aflați la a doua participare. Adrian Ungur (31 ani, 206 ATP), câștigător de două ori al turneului Sibiu Open, este cel mai important jucător român care va participa la ediția din acest an. Turneul are loc în perioada 17-25 septembrie și este demn de menționat că cea de-a cincea ediție a Sibiu Open, organizat de Tenis Club Pamira, este cel mai important turneu de tenis masculin din România. După retragerea din calendar a turneului ATP de la București, Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank rămâne singurul turneu din calendarul mondial ATP care se desfășoară în România și unul dintre cele mai puternice turnee ATP Challenger din sud-estul Europei.

Victor Cornea va juca mai mult

Victor Cornea are o țintă importantă pentru viitor și anume: participare la unul din turneele de Grand Slam în 2017. Tânărul sibian a avut un an 2016 de excepție în turneele de dublu. Pregătirea temeinică din ultimii ani a început să își arate roadele, iar Victor a „săltat” mai bine de 300 de locuri în clasamentul ATP la dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând în acest moment pe locul 380 în clasamentul ATP, cea mai înaltă poziție obținută vreodată de un jucător sibian. Sibianul a reușit să câștige patru turnee ITF – la Doboj, în Bosnia și Herțegovina, la Cluj, în luna iulie, la Iași, un turneu de 25.000 de dolari, în august, și săptămâna trecută la Brașov -, fiind finalist în alte trei turnee. Cornea a mărturisit că dorește să obțină o performanță bună la Sibiu, iar în acest moment au devenit prioritate numărul unu evoluțiile în circuitul de dublu, unde are șanse mai mari de a urca în clasamentul ATP. Acesta se plânge că nu este ajutat de Federația Română de Tenis, însă de evoluțiile sale se interesează mai mult Horia Tecău și Florin Mergea.

carmen-iohannis-la-pamira

Carmen Iohannis va juca tenis

Carmen Iohannis va fi prezentă duminică după-amiază la baza de tenis Pamira, unde va participa la evenimentul Kids Day, care își propune promovarea tenisului în rândul tinerei generații. În acest an, soția președintelui va juca tenis cu cei mici. Este foarte probabil ca ea să fie însoțită și de Klaus Iohannis. „Evenimentul are loc duminică, 18 septembrie, între orele 14 și 17. Prima doamnă este așteptată în a doua parte a evenimentului“, au precizat reprezentanții organizatorilor. De altfel, ea se antrenează regulat la Pamira, cu Marius Vecerdea, finul lui Iohannis fiind și cel care l-a inițiat pe președinte în tainee sportului alb.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*