VREMURI GRELE pentru turism! Primăria propune suspendarea, timp de 6 luni, a plății taxei hoteliere și reducerea taxei de parcare

Pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de COVID-19, municipalitatea sibiană propune suspendarea plății taxei hoteliere, timp de 6 luni, și reducerea taxei de parcare cu 50% pentru locurile închiriate de unitățile de cazare turistică de la Primărie.

„Sibiul este un oraș turistic, a cărui economie locală depinde în bună măsură de sectorul industriei HoReCa. Am decis câteva măsuri care să reducă de pe acum impactul economic negativ pe care îl cauzează în acest sector criza generată de epidemia COVID-19 și voi solicita aprobarea Consiliului Local pentru implementarea acestora. Nu sunt măsuri cu mare impact financiar, dar cred că, în situația dată, orice ajutor este binevenit. În funcție de evoluția situației, vom analiza și alte măsuri pe care le putem lua pe plan local pentru a atenua o parte din pierderile generate de lipsa de turiști, respectiv clienți”, arată primarul Astrid Fodor într-un comunicat.

Măsurile supuse aprobării Consiliului Local sunt suspendarea plății taxei hoteliere pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna martie 2020 și reducerea cu 50%, pe o perioadă de 6 luni, a taxei de parcare pentru locurile închiriate de unitățile de cazare turistică de la Primăria Sibiu.

„Precizăm că hotelierii au posibilitatea să renunțe la dreptul de folosință exclusivă a locurilor de parcare închiriate, acestea urmând să fie utilizate de către toți posesorii de autovehicule, în același regim ca și celelalte parcări cu plată din zonă. În acest sens aceștia vor depune o solicitare la Serviciul de Administrare a Domeniului Public din Piața Mică nr. 22”, se arată în comunicat.

Se analizează și posibilitățile legale pentru adoptarea altor măsuri menite să reducă impactul negativ asupra economiei locale, mai ales a turismului.

Toate aceste facilități vor fi acordate coroborat cu aplicarea unor măsuri de prevenție, impuse de situația curentă a pandemiei COVID-19.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*