We Singing Colors și Lipicioșii Huet.Urban Summer Brunch-Două zile de distracție, relaxare și multă bună dispoziție urmează în acest weekend în Piața Huet.

Huet Urban 2 Ediția de vară a Huet.Urban va lua startul sâmbătă dimineață, în cea mai frumoasă și cochetă piață a orașului, Piața Huet. Ediția de vară se va axa pe promovarea breslelor meșteșugărești moderne, punând accent pe îmbinarea vechilor meșteșuguri și tehnici de lucru cu noile metode utilizate în dulgherit, sculptură sau prelucrarea fierului forjat. Atelierele meșteșugărești sunt realizate în colaborare cu calfele călătoare, care vor arăta publicului cum această tradiție a dăinuit peste secole. În prima seară de festival, de la ora 22:30, calfele călătoare vor proiecta două filme reprezentative pentru această breaslă, Wayfarers – un scurt metraj despre tradiția calfelor și modul lor de viață, și Meserii Uitate – un lung metraj despre tradiționalismul meseriilor practicate în cadrul acestei bresle.
Duminica este dedicată în special celor mici. Între orele 11 și 17, copiii au la dispoziție trei ateliere unde își pot exersa creativitatea și dexteritatea. Alături de Star Kids Center, micuții vor învăța să Modeleze Sibiul în plastelină non-toxică pentru copii. Modelajul dezvoltă motricitatea și reprezintă o modalitate de stimulare a creativității. Apoi, Diana Ribana îi provoacă pe cei mici la un atelier plin de creativitate, Căsuța tablou. Cei mici vor participa la realizarea unui tablou supradimensional, sub forma unei căsuțe, în interiorul căreia vor putea reproduce modul în care văd ei Sibiul. Atelierul se adresează copiilor între 5 și 9 ani. Cel de-al treilea atelier este organizat de Magic Hands Studio și are ca finalitate realizarea de tăblițe din lemn decorative. Tot duminică, Asociația MyTransylvania și Restaurantul Jules revin cu picnicul în aer liber desfășurat de data aceasta cu produse de vară. Toți cei care doresc să deguste delicatesuri de pe Valea Hârtibaciului, produse biologic, vor putea cumpăra la fața locului coșuri de picnic ce conțin produse suficiente pentru un prânz în doi la umbra copacilor din Piața Huet.
După o zi întreagă de „lucru”, seara e rost de distracție la Huet.Urban Summer Brunch. În prima seară, mai vechii prieteni ai festivalului, Roxana și Andrei adică We Singing Colors revin în Piața Huet cu piese vechi și noi din repertoriul atât de gustat de sibieni de-a lungul anilor. Duminică, Ad Hoc vor concerta de la ora 17 iar Lipicioșii, trupa formată de Asociația BIS vor închide festivalul cu concertul ce va începe la ora 20.Huet

Huet.Urban este un eveniment organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Continental, Ambient, Metropolis și Pallex.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*