Week-end cu „Scufița Roșie“ și „Gulliver“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” încheie programul din acest an cu spectacolele „Scufița Roșie” în regia lui Diego Aramburo și „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija.

Ambele spectacole sunt recomandate copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Povești moderne

Câștigător al premiului pentru actualitatea discursului teatral la Festivalul Internațional de Teatru Contemporan al Animației „Impuls” de la București, spectacolul „Scufița Roșie”, după Jöel Pommerat, în regia lui Diego Aramburo, va putea fi revăzut la Sibiu sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 18.00, și duminică, 16 decembrie, de la ora 11.00. „Scufița Roșie” e un spectacol modern și muzical, ce ilustrează mai degrabă o problemă a societății și a lumii în care trăim, unde adevăratul pericol stă în șarmul lupului, în simplitatea și firescul lui, dar și în condiția fetiței și a oricărei femei.
„Cel mai mare Gulliver”, în regia lui Alexandru Dabija, are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum. Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea și îl aduce pe scenă pe Matei, un puști supărat pentru că e prea mic și crește prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplinește dorința și îl transformă într-un uriaș. Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuși cu arc și tije, dar și prin proiecțiile live.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*