Weekend nebun pe străzile din Sibiu! Șoferi beți criță sau fără carnet la plimbare!

Polițiștii sibieni au constatat în weekend 26 de infracțiuni la regimul rutier, au reținut 45 de permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare și au aplicat 600 de sancțiuni contravenționale în valoare de 161.000 de lei.

În comuna Brădeni, sat Retiș, polițiștii au prins un localnic în vârstă de 46 de ani, în timp ce conducea un moped fără a deține acest drept. S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis.

În municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Teclu de către un sibian în vârstă de 36 de ani și au constatat că dreptul de a conduce al sibianului este anulat. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea de probe biologice. De asemenea, s-a stabilit că autoturismul condus este radiat din circulație din cursul anului 2019. Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. Când a fost oprit, șoferul era însoțit de către proprietarul mașinii, un sibian în vârstă de 47 de ani, pe numele căruia polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare.

În localitatea Dobârca, polițiștii din Miercurea Sibiului au prins un localnic în vârstă de 21 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. S-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis.

Pe DN 7, în zona localității Lazaret, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat un șofer în timp ce efectua manevra neregulamentară de depășire, încălcând marcajul longitudinal continuuu care separă sensurile de deplasare. După oprirea autoturismului și efectuarea verificărilor specifice, polițiștii au constatat că la volan se află un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în municipiul București, dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice al bărbatului fiind suspendat. În consecință, pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

Pe DJ 106B, polițiștii sibieni au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus între localitățile Hașag și Loamneș. Testarea bărbatului, în vârstă de 42 de ani, din Cisnădie, a rezultat într-o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului fiind deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În orașul Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Unirii de către un localnic în vârstă de 50 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii Biroului Rutier Mediaș au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus pe strada Principală din localitatea Dârlos de către un localnic în vârstă de 40 de ani. Rezultatul afișat de aparatul etilotest a fost de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele conducătorului auto fiind deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Pe DN 14, în localitatea Axente Sever, polițiștii au prins un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere. În plus, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. El e cercetat penal pentru conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

În municipiul Sibiu, polițiștii au prins un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în localitatea Slimnic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dealului deși dreptul său de a conduce este suspendat. De asemenea, polițiștii au constatat că autoturismul la volanul căruia se afla tânărul în cauză este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat este unul fals. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autoivehicul având număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Pe strada Brateiului din municipiul Mediaș, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, depistat la volan cu o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și pe numele acestui șofer s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*