Zăpadă sau muzică retro?

În ciuda vremii capricioase, sibienii şi turiştii sunt invitaţi să-şi petreacă aceste zile de sfârşit de an pe pârtie. Ca alternativă pentru cei care vor să rămână în oraș, în noaptea dintre ani, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu organizează un revelion retro pe scena din Piaţa Mare.

AP 2015Cu eforturi și cheltuieli considerabile, complexul de schi și agrement Arena Platoș Păltiniș a reușit să deschidă două dintre cele cinci pârtii pentru perioada de sărbători, deși majoritatea resorturilor din țară au anunțat deja că nu vor deschide în perioada următoare, din cauza lipsei zăpezii. Tunurile de zăpadă au funcționat la capacitate maximă în ultimele zile, când temperaturile au scăzut, iar în acest moment, pârtia Arena funcționează la capacitate maximă iar pârtia principală a complexului va fi deschisă complet în următoarele zile, imediat după amenajarea trasei de teleschi.

Început de sezon cu emoții

Pârtia este utilizată și în acest moment de cei care urcă cu telescaunul. „A fost un început de sezon foarte, foarte prost. Nu a nins aproape deloc, iar temperaturile au fost neobișnuit de mari. Nu am pățit niciodată ca în această perioadă a anului să nu putem produce zăpadă. Întreaga echipă a lucrat, însă, la capacitate maximă și suntem mândri să putem oferi o zăpadă de calitate tuturor celor care doresc să vină la ski”, a anunțat Ioana Chitea, administratorul complexului. Școala de ski a complexului funcționează, de asemenea, la capacitate maximă. În perioada de pauză s-au făcut investiții atât în echipament, cât și în condiții pentru începători. O nouă bandă cauciucată a fost montată pentru școala de ski, ceea ce face mult mai simplu și mai rapid procesul de învățare pentru cei care se urcă prima dată pe schiuri.

Revelion pe pârtie

Conform tradiției, Arena Platoș Păltiniș întâmpină noul an pe pârtie. Între orele 22 și 24, toți cei care doresc să întâmpine anul 2016 pe schiuri vor schia gratuit. La miezul nopții, pe pârtie va avea loc un adevărat spectacol, coborâri pe schiuri și plăci cu torțe și sărituri prin cercul de foc. Petrecerea va continua în noul Apres Ski al complexului, unul dublu ca dimensiuni față de cel din anii precedenți. De la miezul nopții, petrecerea se încinge în apreski, unde vor mixa Meeloox din București și JLe din Sibiu. Afară vor fi aprinse din nou butoaiele de foc și se va petrece până la zorii zilei. Arena Platoș Păltiniș oferă transport pentru noaptea de Revelion.

Program Skibus

31.12.2015:

Sibiu (ora 18:00) – Păltiniș / Arena Platoș (18:45)

Sibiu (ora 20:00) – Păltiniș / Arena Platoș (20:45)

Sibiu (ora 22:00) – Păltiniș / Arena Platoș (22:45)

01.01.2016:

Păltiniș / Arena Platoș (ora 00:30) – Sibiu (01:15)

Păltiniș / Arena Platoș (ora 02:00) – Sibiu (02:45)

Păltiniș / Arena Platoș (ora 04:00) – Sibiu (04:45)

Prețul unui bilet este de 25 de lei/cursă. Rezervările se fac exclusiv online, prin cumpărarea biletului, și se pot face până în data de 31.12, la ora 15. Și cei care nu își cumpără bilete în avans vor putea urca, în limita locurilor disponibile.

Revelion în Piaţa Mare

SilviaDumitrescu_fotoFBÎn 31 decembrie, începând cu ora 22, artiștii români şi străini vor urca pe scena din Piața Mare, după următorul program:00 – 23.40: concerte Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiță, Adrian Romcescu40 – 23.55: concert Francesco Napoli55 – 00.00: mesajul de Anul Nou al primarului interimar Astrid Fodor10: spectacol de lasere şi tunuri de confetti10 – 00.45: continuarea concertului susţinut de Francesco Napoli45 – 01.15: concert RiffPrezentatorii acestui program vor fi Silvia Dumitrescu (foto) și Florin Apostol.În contextul evenimentelor triste ale acestui sfârșit de an, Primăria Sibiu a luat decizia de a înlocui tradiționalul foc de artificii de la miezul nopții cu un spectacol de lasere, lumini și confeti care vor marca trecerea în noul an.Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu finanțare din bugetul local. Suma alocată pentru Revelionul 2016 din Piața Mare a Sibiului este de 350.000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*