N-avem zonă metropolitană, dar facem proiecte pentru ea!

În următoarele săptămâni, sibienii sunt invitați să își exprime opinia cu privire la prioritățile orașului lor.

Până pe 22 martie, la nivel național se desfășoară o campanie inițiată de Banca Mondială, prin care se urmărește ierarhizarea proiectelor de investiții mari ținând cont de preferințele locuitorilor.

foto: Focus Sibiu

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

„Reprezentanții Băncii Mondiale au contactat Primăria municipiului Sibiu, care a transmis o listă conținând 10 proiecte majore pe care le consideră prioritare pentru dezvoltarea Sibiului, acestea fiind incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Sibiu și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, elaborate de Primăria Sibiu și aprobate în 2017 de Consiliul Local”, au declarat reprezentanții municipalității.

În continuare, cetățenii și actorii locali sunt invitați să se implice în ierarhizarea acestor proiecte, care valorează în total aproape o jumătate de miliard de euro, prin accesarea chestionarului de la link-ul următor: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk. Această activitate își propune identificarea proiectelor metropolitane cele mai importante pentru comunitatea sibiană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*