Zilele Medicinei de Urgență Sibiene, la a XIII – a ediție

Între 18-20 respectiv 25-27 noiembrie 2016 se vor desfășura și în acest an Zilele Medicinei de Urgență Sibiene, manifestare științifică organizată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină.

upu-smurd_2Deschiderea oficială a evenimentului, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, va avea loc vineri 18 noiembrie, la ora 16.00, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga, nr. 2A, ocazie cu care Dr. Roșca Constantin, Medic Șef al Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, Col. Balcu Laurențiu Cosmin, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și Dr. Adrian Boicean, Prodecan al Facultății de Medicină, se vor adresa participanților.

Teorie și ateleiere practice

Simpozionul constă în sesiuni de prelegeri teoretice în domeniul medicinei de urgență precum și în ateliere practice pe manechine sub îndrumarea paramedicilor SMURD și a medicilor UPU SMURD. “Evenimentul se adresează atât cadrelor medicale care doresc să-și actualizeze cunoștințele privind intervențiile de urgență, procedurile de resuscitare, intervențiile în caz de traumă, cât și studenților care doresc să se inițieze în domeniul medicinei de urgență, dintre aceștia selectându-se viitorii paramedici SMURD“, explică Dr. Iris Mureșan, medic primar în cadrul Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu și doctor în științe medicale.

Organizat de studenții mediciniști

În cadrul manifestărilor vor fi organizate și ateliere practice pentru sectorul non-medical, în cadrul cărora orice persoană care dorește să învețe noțiuni de prim ajutor poate beneficia de cursurile BLS (Basic Life Suport), predate în cadrul simpozionului. “An de an, sufletul acestui eveniment și principalii organizatori sunt studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, paramedicii SMURD, care sunt permanent preocupați de dezvoltarea personală și de actualizarea cunoștințelor lor și ale populației privind intervențiile de urgență și de aceea merită din plin aprecierea noastră”, a adăugat Dr. Iris Mureșan, coordonator al evenimentului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*