1 Decembrie fără paradă militară la Sibiu (FOTO)

Festivitățile dedicate Zilei Naționale a României s-au desfășurat în acest an într-un cadru restrâns datorat condițiilor pandemiei de Covid 19.

Astfel, în acest an a lipsit tradiționala paradă militară din fața Cercului Militar, totul rezumându-se la un scurt ceremonial militar-religios de depunere de coroane de flori. Manifestarea a fost organizată de Prefectură, Consiliul Județean, Primărie, Universitatea Lucian Blaga și Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu.

Festivitățile au început cu intonarea Imnului de Stat de către Muzica Militară a Garnizoanei Sibiu. Despre însemnătatea zilei de 1 decembrie în istoria poporului român a vorbit Rectorul Universității Lucian Blaga, Prof. Univ. dr. habil. Sorin Radu.

A urmat o slujbă religioasă pentru comemorarea eroilor care au pierit în războaiele duse pentru apărarea patriei sau în închisori, slujbă ținută de un sobor de proți în frunte cu Mitropolitul Ardealului IPS Laurențiu Streza.

Au depus coroane de flori la Monumentul Ostașului din Toate Timpurile Parlamentarii de Sibiu, Primarul Sibiului Astrid Fodor, Prefectul Mircea Crețu, reprezentanți ai Consiliului Județean, Consulul Germaniei la Sibiu Kerstin Ursula Jahn, reprezentanți ai structurilor militare din Sibiu, reprezentanți ai asociațiilor de veterani, precum și reprezentanți ai partidelor politice.

După ceremonial, toți cei prezenți au putut să viziteze o expoziție tematică deschisă în holul Cercului Militar.

Pe lângă oficialități, la ceremonialul militar – religios au asistat, de pe margine și numeroși sibieni, mulți dintre ei veniți aici cu copiii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*