1,1 milioane de puieți forestieri vor fi plantați în județul Sibiu în această primăvară (P)

Ca în fiecare an, în vederea punerii în aplicare a art. 81 din Legea nr. 46/2008 – CODUL SILVIC, Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA prin Direcția Silvică Sibiu organizează în perioada 15 martie – 15 aprilie „Luna plantării arborilor” sub egida căreia se vor organiza acțiuni menite să trezească în conștiința populației dragostea față de pădure, să explice rolul pădurii în viața tuturor, dar mai ales să formeze acel „suflet forestier” de care are nevoie pădurea, deoarece felul în care privim și îngrijim pădurea ne caracterizează în cel mai înalt grad ca popor.

Organizate sub sloganul ROMSILVA „Contează pentru viitor”, principalele manifestări și acțiuni organizate de Direcția Silvică Sibiu în această perioadă se desfășoară în baza unor parteneriate de colaborare încheiate cu instituții de învățământ, firme private și ONG-uri, parteneriate care urmăresc realizarea și dezvoltare unor program de educație și conștientizare forestieră în cadrul unor proiecte de voluntariat prin plantarea de puieți forestieri, activități în pepinierele silvice și acțiuni de igienizare.

În cadrul acestor parteneriate, Direcția Silvică Sibiu se obligă să sprijine și să se implice în realizarea proiectelor, să promoveze ideea de protejare a mediului înconjurător și de voluntariat în cadrul activităților specifice Direcției Silvice Sibiu, să popularizeze resursele proiectului în rândul comunității sibiene, să pună la dispoziția voluntarilor puieții și uneltele necesare plantării acestora.

Pe lângă acțiunile devenite deja tradiționale (plantare de puieți și igienizare), în acest an Direcția Silvică Sibiu și ocoalele silvice din subordine vor organiza, în colaborare cu factorii interesați, ateliere de lucru sau workshop-uri cu scop educativ, lecții deschise și prezentări pe diverse tematici incluse în programele educative pe care Romsilva le desfășoară.

În campania de împădurire din 2019 se vor folosi un număr de 1,1 milioane puieți forestieri din totalul celor 1,8 milioane produși în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Sibiu, din speciile molid, quercinee, frasin, paltin de munte, cireș, salcâm, fag, larice și brad, excedentul fiind pus la dispoziția Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.

În ceea ce privește lucrările de sezon ce se vor desfășura în primăvara acestui an, acestea cuprind împădurirea a 197 hectare de fond forestier, din care 158 hectare proprietate publică a statului și 39 hectare în pădurile administrate pe bază de contract, completări pe 60 hectare de fondul forestier, din care 47 hectare proprietate publică a statului și 13 hectare în pădurile administrate pe bază de contract.

Din totalul celor 199 mii hectare de fond forestier din județ, Direcția Silvică Sibiu administrează cele 61.065 hectare de fond forestier proprietate publică a statului, la care se adaugă 46.699 hectare fond forestier proprietate publică a unităților administrativ teritoriale și 12.606 hectare fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice și juridice, pentru care sunt încheiate contracte de administrare sau servicii silvice.

ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*