Omrani ne-a făcut pocinogul! FC Hermannstadt – FCSB 0-1 (0-0)

FC Hermannstadt a cedat în fața vicecampioanei FCSB în această seară, 0-1 (0-0), pe Stadionul Municipal din Sibiu, într-un meci din cadrul etapei a 22-a a Superligii României. Echipa sibiană s-a aflat la a doua prezență în fața fanilor de la inaugurarea „bijuteriei”, partida jucându-se din nou cu casa închisă, la fel ca-n decembrie, 4-0 cu liderul Farul Constanța.

foto: facebook/FCHermannstadt

Pe o vreme „câinească”, umedă, cu ceață densă, reprize lungi de ploaie și 6 grade Celsius în termometre, cele două echipe au intrat cu planuri mari în teren. Pe de-o parte sibienii lansați spre zona de play-off, după ce luna trecută au primit o pedeapsă de 9 puncte penalizare pentru probleme financiare mai vechi. Au fost încurajați și de faptul că, în această rundă, toate echipele clasate în față, până la locul 6, au fost învinse (Sepsi cu 0-3 la Rapid, Petrolul cu 0-1 la Mioveni!, iar Voluntari cu 1-2 la Universitatea Cluj).
De cealaltă parte, echipa bucureșteană țintea toate punctele, pentru a egala Rapid, ocupanta locului 3 în clasament, și a-și recăpăta statutul de aspirantă la titlul din acest an.

Lovitura de începere a fost dată de celebrul fotbalist Ion Gheorghe, fost la Șoimii Sibiu, dar și la Steaua București.

Măldărășanu a improvizat față de finalul anului trecut, fiind nevoit să găsească soluții în primul 11, Stoica, Antoche și Baba Alhassan nefiind refăcuți complet, iar Issah suspendat. A încercat un 4-4-2, cu nou venitul Ene în linia de fund și Buhăcianu lângă Paraschiv în atac.
Sibienii au început prudent, permițând oaspeților să preia inițiativa. Prima ocazie a meciului a venit însă pe contraatac, Balaure (10) animând tribunele cu un șut de la 20 metri, respins de Târnovanu. În minutul 25, Buhăcianu scapă pe stânga, trimite în centru la Balaure, mingea ajunge la Paraschiv care este trădat de gazon, atacantul sibian alunecând în momentul șutului.
FCSB a continuat să preseze, FC Hermannstadt a replicat pe contraatac, dar tabela a rămas înghețată până la pauză, scor 0-0.

La reluare, FC Hermannstadt a schimbat registrul tactic, vârful Buhăcianu lăsând locul lui Petrișor Petrescu. La FCSB s-au produs 2 schimbări, Pintilii fiind nemulțumit de nou venitul Sorescu și de golgheterul Compagno, anihilat complet de fundașii noștri centrali. Tot bucureștenii au început ca vioara întâi, dar pe contră sibienii au ratat o ocazie imensă, Petrescu fiind la un pas de golul etapei și poate a campionatului. Șutul său violent, din 28 de metri, s-a dus către încheietura barelor, nimerind transversala.
Sibienii au rămas periculoși pe contraatac, tăind astfel elanul bucureștenilor. Din păcate, Balaure a cerut schimbare în minutul 65, fiind înlocuit cu Bărbuț, jucătorul adus în această iarnă de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Iar cum un necaz nu vine niciodată singur, FCSB a dat lovitura decisivă. Pintilii a operat noi modificări tactice, i-a aruncat în luptă pe Fl. Coman și Omrani (75), ultimul reușind să surprindă apărarea noastră și să înscrie: 0-1. Din pasa lui Coman! S-a dovedit a fi punctul decisiv.

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt rămâne pe locul 9 în clasament și se pregătește de etapa viitoare când va întâlni CS Universitatea Craiova, în deplasare, sâmbătă 28 ianuarie, de la ora 20.

Filmul meciului

min 10 Balaure îl încearcă pe Târnovanu cu un șut din afara careului, portarul bucureștenilor respinge
min 11 Centrare la bara a doua, reia Buhăcianu dar Târnovanu se opune din nou
min 25 Paraschiv alunecă la 16 metri în momentul șutului, fiind trădat de gazon
min 28 FCSB irosește prima sa ocazie, Letica rezolvând o minge grea în 6 metri
min 42 Compagno ratează ocazia reprizei, fiind blocat în careul mic. Mingea trimisă de Miculescu se scurge prin fața porții sibiene și iese afară
min 52 Petrișor Petrescu a nimerit transversala, cu un trasor de la 28 de metri
min 63 Oroian îl întinde pe Târnovanu cu un șut în diagonală de la marginea careului de 16 metri lateral stânga
min 75 Nou intratul Omrani deschide scorul la o fază analizată cu sistemul VAR, după o pasă venită de la Fl. Coman: 0-1

HERMANNSTADT: Letica – Butean, Bejan (cpt.), C. Ene, Opruț – Balaure (65, Bărbuț), Biceanu (76, Răuță), Sota (83, Babic), Oroian (76, C. Popescu) – Buhăcianu (46, Petrescu), D. Paraschiv.
FCSB: Târnovanu – Sorescu (46, Crețu), Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru (cpt.), Șut, Edjouma (57, Fl. Coman) – Miculescu (68, Omrani), Compagno (46, Cordea), Oct. Popescu (79, Oaidă)

foto: facebook/ AFC Hermannstadt FANS

Rezultate etapa a 22-a

FC Universitatea Cluj – FC Voluntari 2-1 (1-0). Au marcat: Thiam (37), Fulop (88), respectiv Damaşcan (62).
FC Rapid Bucureşti – ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-0 (3-0). A marcat: Marko Dugandzic (5, 13, 19 – penalty).
CS Mioveni – FC Petrolul Ploieşti 1-0. A marcat Rusu (10)
FC Botoşani – Universitatea Craiova 1-0. A marcat Mailat (35)
FC U 1948 Craiova – AFC UTA Arad 1-1. Au marcat: Baeten (24), respectiv Postolachi (72)
AFC Hermannstadt – FCSB 0-1 (0-0). A marcat Omrani (75)

Luni 23 ianuarie
AFC Chindia Târgovişte – FC Argeş (Stadion ”Ilie Oană” – Ploieşti, ora 17)
FC Farul Constanţa – FC CFR 1907 Cluj (Stadion Central Ovidiu, ora 20)

CLASAMENT

REZUMATUL MECIULUI

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*