12 îmbolnăviri noi cu coronavirus la Sibiu, însă virusul nu a răpus pe nimeni. Vârstele celor bolnavi

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 882 de persoane (dintre care 827 adulți și 55 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 583 de persoane, iar 66 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 12 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 18 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 4 persoane
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 4 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane

522 persoane sunt în carantină la domiciliu și 21 în izolare.

La autorități au sunat în ultimele 24 de ore 55 sibieni, pompierii au răspuns la 37 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu la 86.

Ieri, 182 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Cu această ocazie, au fost verificate 289 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 18 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3 mijloace de transport în comun.

Au fost identificate 2 persoane care nu au respectat prevederile legislației în vigoare cu privire la respectarea deciziei de carantină, pentru care s-au  întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 7 societăți, s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale: un avertisment și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru igienă deficitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu împreună cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Poliție Transporturi Aeriene au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*