Agresorul de la aeroport, trimis în judecată

Tribunalul Sibiu a dspus trimitetea în judecată, în stare de arest preventiv, a bărbatului care, în data de 4 mai, şi-a înjunghiat fosta soţie pe Aeroportul din Sibiu.

agresor-foto LibertateaÎn data de 4 mai, lucrători de poliţie din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Sibiu – Postul de Poliţie Transporturi Aeriene Sibiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în jurul orelor 13, un bărbat – C.R.T.- , în vârstă de 47 de ani, şi-a aşteptat la Aeroportul Internaţional Sibiu fosta soţie – C.C. –  care s-a întors din Germania unde a lucrat ca asistent medical în baza unui contract legal. Au avut discuţii contradictorii motivate de faptul că C.R.T. dorea continuarea relaţiei cu fosta soţie fiind însă respins, după care, în parcarea aeroportului, a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul în zona toracelui.

Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu unde s-au efectuat cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală prev. de art. 194, alin. 1, lit. e Cod penal.

Arestat preventiv

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 4 mai, emisă de Lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Sibiu – Postul de Poliţie Transporturi Aeriene Sibiu, s-a dispus reţinerea autorului faptei, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 4 mai, la  ora 23Urmare a concluziilor reţinute în fişa de constatări preliminare, ˝persoana vătămată a suferit leziuni traumatice ce au putut fi produse prin loviri repetate cu un corp tăietor-înţepător,ce necesită 30-35 zile de îngrijiri medicale, şi în urma cărora viaţa acesteia a fost pusă în primejdie˝, s-a dispus schimbarea încadrării juridice în tentativa la infracţiunea de omor calificat prevăzut de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Acuzat de tentativa de omor

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului la data de 5 mai. Urmare a propunerii formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu la data de 05.05.2016, Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatului C.R.T. pe o perioadă de 30 zile, până la data de 03.06.2016, arestarea fiind prelungită ulterior pentru o perioadă de încă 30 de zile. În data 14 s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului C.R.T. pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat prevăzut de art. 32 raportat la art. 188 al. 1,2 Cod penal  combina cu art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Sibiu – Postul de Poliţie Transporturi Aeriene Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*