Festival tradiţional în Ţara Oltului

Festivalul „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii” revine la sfârşitul lunii octombrie, în localitatea Bradu. 14322448_1185312311532455_4428322330587397681_nDacă doriţi să achiziţionaţi produse tradiţionale fabricate în Ţara Oltului şi să descoperiţi specificul gastronomic de aici, sau dacă iubiţi animalele şi doriţi să participaţi la o expoziţie de patrupede, mergeţi la Festivalul „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii”. Evenimentul se va desfăşura duminică 30 octombrie, începând cu ora 9, la intrarea în localitatea Bradu, dinspre Braşov. Nu vor lipsi meşteşugurile tradiţionale şi portul local, dar şi muzica şi voia bună.

Pregătiri în toi

Festivalul „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii”, este o manifestare prin care se doreşte realizarea unei mai bune promovări a produselor şi tradiţiilor zonei dar şi întărirea legăturilor dintre localităţi şi crearea de noi contacte. Aşadar, organizatorii vă recomandă să pregătiți produsele, cântările, jocul, scoateți din lăzi costumele care vă reprezintă satul, fețele de masă și ștegarele ca să se așeze frumos pe standuri și care să recreeze lumea din care provin și să ne vedem sănătoși și veseli, harnici și dornici de a fi împreună, pe Dealul Bradului în ultima duminică a lui octombrie.  Până atunci se cumințește bine brânza în burdufi și se drege bine pastrama, până atunci se definesc dulcețurile și siropurile, iar țuica din fructele verii e numai bună de pus pe masă. Cu pită caldă, plăcine și cozonaci, cu poame de toamnă târzie și strugurii stafidiți de dulceață s-or umple mesele așternute țărănește cu ștergar și față de masă meșterite cu sârg în război.

Premii pentru producători

Și dacă standul e completat cu producătorul în strai popular, are șansa marelui premiu, căci cele mai bine reprezentate sate vor fi premiate.

Producătorii tradiţionali, meşteşugarii, ofertanţii de servicii, creatorii populari, crescătorii de animale etc, din toate localităţile Ţării Oltului ce doresc să participe şi să-şi expună produsele și cele mai frumoase animale în cadrul acestei cunoscute manifestări, la standurile comunelor de provenienţă, se pot  înscrie la adresa de e-mail bibavrig@yahoo.com sau la nr de telefon 0748 120 970.

În cadrul festivalului vor fi organizate diverse expoziţii, precum şi un spectacol folcloric susţinut de ansambluri, grupuri şi solişti din localităţile zonei Ţara Oltului.

Festivalul este organizat Consiliul Local Avrig prin Primăria Avrig şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*