Miracolul de la Sibiu

Peste 2.000 de oameni au aplaudat şi au strigat, duminică, „Vivat Papa! Vivat Iohannis!”, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, de unde a plecat spre Vatican Papa Francisc, care a efectuat o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile în România.

Foto: Focus Sibiu

Înaintea sosirii Suveranului Pontif, la Sibiu a plouat torenţial. Însă, în momentul în care Papa Francisc a păşit pe covorul roşu de pe pista aeroportului, a încetat să plouă şi a apărut un curcubeu pe cer.

Foto: Focus Sibiu

Sfântul Părinte a fost însoţit spre aeronavă de preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, dar şi de autorităţile locale. ” A fost o întâlnire emoționantă și onorantă. Prezența caldă a Sanctității Sale m-a impresionat și m-a mișcat. Sibiul este mândru de această vizită, chiar și scurtă, aplecându-se cu respect în fața unei personalități de esență și substanță a creștinătății”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Foto: Focus Sibiu

Dansatorii de la ansamblul folcloric profesionist „Junii Sibiului” l-au salutat pe Papa Francisc.

„Consider că este un eveniment într-adevăr ecumenic, care nu face altceva decât să adune pe creştini, ca să iasă la iveală adevărurile de credinţă, în care trebuie cu toţi să năzuim, că fără Dumnezeu nu se poate face nimic. Sibiul este un oraş ecumenic, recunoscut nu doar de acum. Sibiul are multe din cultele religioase şi chiar săptămâna viitoare sau peste două săptămâni sunt aşa-numitele zile de rugăciune pentru pacea şi liniştea lumii”, a declarat preotul creştin ortodox Mihai Sămărghiţan, consilier judeţean.

Foto: Focus Sibiu

Suveranul Pontif a plecat spre Roma cu o aeronavă TAROM.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*