20 de morți și 136 de răniți pe șoselele județului Sibiu în 2017

132 de accidente grave soldate cu 20 de persoane decedate și 136 de persoane rănite grav au avut loc în județul Sibiu, de la începutul acestui an și până în prezent.Principala cauză a accidentelor grave o reprezintă viteza excesivă, neregulamentară sau neadaptată condițiilor de drum. Aceasta a dus la producerea a 28 de accidente, soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a altor 30. Alte 15 accidente, soldate cu 5 morți și 10 răniți grav, au avut loc pe fondul indisciplinei pietonilor. O a treia cauză a accidentelor grave a reprezentat-o neacordarea priorității autovehiculelor, care a dus la 15 accidente, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a 15 persoane.

În perioada 18 – 24 septembrie, polițiștii sibieni intensifică acțiunile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere. „Principalele obiective ale acțiunilor sunt combaterea neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, impunerea respectării normelor rutiere de către pietoni, respectarea normelor rutiere de către bicicliști și impunerea respectării regimului legal de viteză”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Ziua de ieri a fost dedicată combaterii neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor care au drept de trecere. Astăzi, polițiștii sibieni vor acționa în vederea combaterii abaterilor săvârșite de pietoni, insistându-se, în mediul rural, pe prevenirea prezenței/deplasării pietonilor pe partea carosabilă, iar în mediul urban, pe prevenirea traversării neregulamentare. Mâine, Poliția județeană îi are în atenție pe bicicliști. 21 septembrie este declarată Ziua Europeană fără Decedați în Accidente Rutiere. Astfel, timp de 24 de ore, se vor organiza acțiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, precum și pe principalele ieșiri și intrări din localități. Perioada 22 – 24 septembrie,este dedicată prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau neadaptată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*