200 de lucrări selectate de la artiști fotografi din 50 de țări, expuse la Sibiu

Fotoclubul ORIZONT și Casa de Cultură a Studenților Sibiu invită toți iubitorii de fotografie, astăzi, de la ora 12.00, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu, unde va avea loc vernisajul ediției a 18-a a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu.

În urmă cu 35 de ani, profesorul Gheorghe Lăzăroiu a sfidat îngrădirile sistemului, lansând pe piața internațională un eveniment fotografic ce avea să dăinuiască și în noul mileniu, la un nivel calitativ de invidiat. După evaluarea ediției precedente, Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu își menține cota de 5 stele – ceea ce reprezintă un maximum posibil.

Tematicile generoase și valoarea estetică a acestora vor reconfirma rangul înalt al evenimentului cultural și azi, când Salonul Internaţional de Artă Fotografică invită sibienii să se alăture invitaţilor din țară şi de peste hotare. La vernisaj vor fi prezenți președintele și vicepreședintele Federației Luxemburgheze de Artă Fotografică, respectiv Fernand Braun și Yvon Piazza, precum și președintele Federației Române de Artă Fotografică, Eugen Negrea, alături de reprezentantul Romȃniei la Federația Internațională de Artă Fotografică, Balasi Csaba (MFIAP).

Vizitatorii pot admira, până în 30 noiembrie, 200 de lucrări selectate de la artiști fotografi din 50 de țări, de pe întregul mapamond. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit, în timpul programului prevăzut de Centrul de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9.00-17.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 9.00-13.00.

Federațiile internaționale care au patronat ediția din acest an, acordând medaliile aferente: Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Global Photographic Union (GPU), Royal Photographic Society (RPS), Images Sans Frontière (ISF), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Evenimentul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu prin Biblioteca Județeană ASTRA, sponsor principal S.C. Construcții S.A.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*