24 mai, Ziua Partidului Național Liberal, a fost sărbătorită la Sibiu (FOTO-VIDEO)

În fiecare an, la 24 mai se sărbătorește Ziua Partidului Național Liberal.

Partidul Național Liberal a fost înființat la data de 24 mai a anului 1875, de lideri vizionari ca Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu şi alţi liberali animaţi de elanul revoluţionar al lui 1848 şi al Unirii Principatelor, succesul politic însemnând câştigarea Independenţei de stat (1877), proclamarea ca Regat (1881), Marea Unire (1918).

 

După doi ani de întrerupere din cauza pandemiei, astăzi liberalii sibieni au reluat sărbătorirea acestei zile. Membrii marcanți ai PNL s-au strâns în această seară la Sala Thalia pentru a marca aniversarea PNL.

Pe lângă conducerile organizațiilor județene și municipale ale PNL, în sală au fost prezenți actuali și foști parlamentari PNL de Sibiu, primari PNL din județ, dar și invitați.

Printre invitați s-a numărat Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor dar și fostul Președinte FDGR al Consiliului Județean Martin Bottesch.

Conducerea PNL Sibiu a ținut cu acest prilej să premieze două organizații neguvernamentale care pe timpul pandemiei au contribuit la reducerea efectelor negative ale acesteia. Este vorba de Asociația Sus Inima, care activează în sprijinul bolnavilor oncologici, și de Crucea Roșie Filiala Sibiu.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a oferit tuturor celor prezenți un scurt concert simfonic în debutul căruia au fost interpretate Imnul României, Deșteaptă-te Române, și Oda Bucuriei, Imnul Uniunii Europene.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*