26 de mii de sibieni aflați în vulnerabilitate beneficiază gratuit de pachetele cu alimente de bază. Raluca Turcan: ”Am speranța că aceste pachete vor aduce un mic ajutor celor aflați în nevoie” (CP)

S-a început distribuirea către familiile vulnerabile a unei noi tranșe de pachete care conțin alimente de bază (făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve carne, compot, gem – 25 kg/pachet).

Pe lângă aceste pachete, de anul viitor, familiile vulnerabile vor primi pe card câte șase tranșe de câte 250 de lei pentru a-și putea achiziționa produse alimentare și mese calde.

Inițiatorul proiectului prin care din 2020 și până acum s-au acordat peste 7,1 de milioane de pachete cu produse alimentare în toată țara, deputatul sibian Raluca Turcan, susține dincolo de performanțele economice ale Sibiului există multe familii care au nevoie de ajutor.

”Sibienii s-au obișnuit să-și vadă județul pe primele locuri în clasamentele legate de performanța economică. Are printre cele mai bune medii salariale, sunt mulți investitori care performează aici, iar procentele legate de șomeri sunt printre cele mai mici la nivel național.

Dar dincolo de acest peisaj cu care e normal să ne mândrim există și familii vulnerabile.

În urmă cu trei ani, când eram vicepremier, alături de ministrul fondurilor europene Marcel Boloș, am inițiat un proiect de ajutorare a familiilor vulnerabile. Din 2020 și până astăzi peste 7,1 milioane de pachete cu produse alimentare, (în 6 tranșe) au ajuns la peste 1,18 milioane de beneficiari/tranșă din toată țara”, spune Raluca Turcan.

În primăvară este programată o nouă acțiune de acest gen.

”La Sibiu avem peste 26 de mii de persoane vulnerabile care vor beneficia de acest sprijin, iar firmele care vor distribui aceste pachete au obligația să le livreze până la sfârșitul lunii decembrie. Am speranța că aceste pachete vor aduce un mic ajutor celor aflați în nevoie. În această perioadă dificilă, trebuie să fim mai solidari și să continuăm proiectele bune începute din bani europeni, pentru oameni”, explică Raluca Turcan.

Tot prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), se acordă în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate.

În luna septembrie au fost încărcate cu ajutorul de 500 de lei cardurile deja existente, pentru beneficiarii nou eligibili cardurile fiind emise, distribuite și încărcate în luna octombrie.

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România:

făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

mălai (4 pungi de 1 kg);

paste făinoase (2 pungi de 400 g);

ulei (4 sticle de 1 l);

zahăr (2 pungi de 1 kg);

orez (4 pungi de 1 kg);

conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

gem de fructe (1 borcan de 360 g);

gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*