28.000 de lei investiți în sănătatea sibienilor

Motocicliști din întreaga lume și-au dat mâna, încă o dată, pentru a sprijini două proiecte sociale extrem de importante pentru orașul și județul Sibiu.

La inițiativa organizatorilor celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, sub egida Enduro for Romania, în timpul ediției din acest an a raliului a avut loc un târg în care s-au vândut obiecte utilizate de motocicliști și colectate de-a lungul unui întreg an. Suma adunată în urma acestui târg trece de 28.000 de lei și a fost direcționată spre două proiecte importante pentru comunitatea locală.

Primul dintre proiecte este derulat de Asociația Baby Care, iar prin intermediul său se dorește înlocuirea celor 15 incubatoare vechi existente momentan în secția de prematuri a Spitalului Clinic Județean. În ultimii 4 ani s-au înlocuit doar 10 din totalul de 25 disponibile în această secție. „În cadrul proiectului nostru mai mare, ne dorim ca în cel mai scurt timp să putem înlocui toate aceste incubatoare cu incubatoare noi, moderne, performante şi sigure. Un vechi proverb african spune: «E nevoie de un sat ca să creşti un copil». Se pare că, într-adevăr, e nevoie de noi toţi pentru a putea asigura copiilor noştri un viitor mai bun încă din primele minute de viaţă. Iar prematurii, luptători curajoşi pentru viaţa lor, merită din plin ajutorul nostru”, spune dr. Livia Ognean, președintele Asociației Baby Care și șeful secției de prematuri a Spitalului Clinic Județean.

Costul standard al unui incubator se ridică la circa 27-30.000 de lei, iar durata de viață este de aproximativ 15 ani, timp în care fiecare incubator deservește între 200 și 250 de copii cărora le va salva viața.

Pe lângă proiectul Asociației Baby Care, Serviciul de Ambulanță Sibiu intenționează achiziționarea unui aparat de masaj cardiac continuu Lucas. Costul unui asemenea aparat este de aproximativ 10.000 de euro. Lucas reprezintă un dispozitiv mecanic pneumatic pentru compresii toracice, oferind cea mai bună soluţie pentru o resuscitare cardiorespiratoare corespunzătoare, precum şi compresii toracice constante şi fără întrerupere. Un asemenea aparat dublează rata de succes a resuscitărilor.

Cei peste 28.000 de lei colectați prin vânzarea obiectelor donate de riderii participanți la Red Bull Romaniacs au fost împărțiți în mod egal celor două cauze, considerate la fel de importante pentru comunitatea locală. „Aceste donații sunt modul nostru de a contribui în dezvoltarea societății din care facem parte și care a adoptat raliul ca parte din viața orașului. Faptul că Red Bull Romaniacs este unul dintre cele mai mediatizate evenimente sportive din România ne ajută la dezvoltarea acestui proiect, care crește de la an la an. În timpul ultimei ediții am colectat foarte multe obiecte, primite donații de la riderii veniți din toate colțurile lumii. Aceste obiecte vor fi scoase la vânzare în timpul ediției de anul viitor, când sperăm să strângem și mai multe fonduri pentru a da o mână de ajutor cât mai consistentă proiectelor sociale din Sibiu care ne îmbunătățesc tuturor viața”, spune Sigrid Freinademetz.

În anul 2016, sub egida asocierii Enduro for Romania, organizatorii celui mai dur raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, au strâns în cadrul acestui târg peste 26.000 de lei. Banii s-au dus spre Asociația Baby Care, pentru un proiect de achiziționare de pulsoximetre, echipamente sanitare vitale pentru depistarea precoce a malformațiilor congenitale la nou-născuții prematur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*